Annons
 

BILDSPEL: Michael Jackson, från svart till vit

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 
Michael Jackson 1979 vs 2007.

Michael Jackson 1979 vs 2007.

”It doesn’t matter if you’re black or white”, sjöng Michael Jackson, men hans ansikte har minst sagt genomgått drastiska förändringar. Hudsjukdomen vitiligo sägs ligga bakom hans mystiska förvandling från svart till vit, och kanske är det så – även om vissa hävdar att han medvetet blekt sin hy.

Annons

Plastikoperationerna är minst sagt lika omdebatterade. Han har erkänt två operationer av näsan och en av hakan, men förmodligen är det många fler.  Dessutom har han vad som ser ut att vara permanent makeup, och den krulliga afron har ersätts av ett betydligt rakare svall.

En anledning till Michaels operationer sägs vara hans fader Joseph. Han pressade barnen otroligt hårt när de var små, och brukade reta Michael för ”big nose”. Michael har i en intervju med Oprah berättat att han ofta grät för att han kände sig så ensam som barn, och att han var så rädd för sin far att han ibland kunde kräkas bara vid åsynen av honom. Om så var fallet är det såklart otroligt tragiskt, och kanske är det förklaringen bakom Michaels förvandling.

VIDEO: Här kan du se hur Michaels ansikte förändras.

[nggallery id=239]

Av: Rose-Marie Söderlund Foto: All Over Press, Stella Pictures