Annons
 

Årets designer av Rosa Bandet är avslöjad

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 
Rosa Bandet 2014 är designat av Camilla Thulin.

Rosa Bandet 2014 är designat av Camilla Thulin.

Visa ditt stöd för kampen mot bröstcancer genom att köpa och bära Rosa Bandet. Årets rosa band från Cancerfonden är formgivet av designern och kostymören Camilla Thulin som har hämtat inspiration från gamla virkade mönster.

Annons

– Jag ville göra ett mönster som förknippas med kvinnor. Det kändes därför naturligt att söka efter ett vackert spetsmönster, inspirationen fann jag i gamla virkböcker. Virkade spetsar är ett konsthantverk som kvinnor fört vidare mellan sig i generationer och som kräver både tålamod och kunskap. Egenskaper som även krävs i svåra stunder, säger Camilla Thulin.

Rosa Bandet kostar 25 kr och säljs mellan 15 september och 31 oktober på ICA, Lindex, Apoteket och XL-BYGG. Av försäljningspriset går 23 kr till kampen mot bröstcancer, resterade två kronor täcker kostnader för produktion och frakt.

– Att ställa upp i kampen mot cancer är en självklarhet. Även om jag själv ännu inte drabbats så har jag personer i min närhet som för en daglig kamp mot den här vidriga sjukdomen., säger Camilla Thulin.

Tidigare års designer:

Läs även: Camilla Thulin delar med sig av sina bästa klädvårdstips

Camilla Thulin har designat Rosa Bandet 2014.

Camilla Thulin har designat Rosa Bandet 2014.

Av: Rose-Marie Söderlund Foto: Niklas Palmklint