Annons
 

BAAAMs Charlotta listar Oscarsgalans sämst klädda: ”Try harder, ladies”

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 
De var sämst klädda på Oscarsgalan 2013, enligt Charlotta Flinkenberg.

De var sämst klädda på Oscarsgalan 2013, enligt Charlotta Flinkenberg.

De har all världens designerhus som står på kö för att få klä dem till denna bevakade tillställning. De har ofta figurerna för att komma undan med tajta fodral och krävande snitt. De får hjälp med hår och make och får låna juveler och accessoarer i den sjusiffriga nivån. Så hur kan det ändå gå så fel ibland…? Nä, try harder, ladies!

Annons

Baaams modeexpert Charlotta Flinkenberg är enväldig stildomare och utser här vilka som var sämst klädda på Oscarsgalan 2013.

Läs även: Baaams Charlotta listar Oscarsgalans bäst klädda

Deborra-Lee Furness är gift med Hugh Jackman.

Deborra-Lee Furness är gift med Hugh Jackman.

Kostym är ofta coolt på kvinnor. Men då måste den vara välsittande och inte dödas av fula accessoarer. Deborra-Lee Furness får tyvärr inte till det på någon punkt. Fel stöd under, linnet är för stort och sitter för långt ner, knäppningen på kavajen hamnar helt galet vilket ger en boxig form, byxorna är för långa och hon bär förmodligen platforms där under, men nu ser det bara läskigt ut som om hon hade hovar?! Fast värst är chokern i halsen som fulländar den konstiga looken.

Nicole Kidman i L’Wren Scott på Oscargalan 2013.

Nicole Kidman i L’Wren Scott på Oscargalan 2013.

Nicole Kidman är superchic, men den här klänningen från L’Wren Scott är bara för jävla mycket – in i bad way.

Anne Hathaway i Prada på Oscarsgalan 2013.

Anne Hathaway i Prada på Oscarsgalan 2013.

Anne Hathaway är ju sååå fin i sitt korta hår, som en modern Audrey Hepburn. Tyvärr får detta mähä-nudefärgade Prada-fodral henne att se tio år äldre ut. För elegant enligt mig, om det nu går att vara det.

Kelly Rowland i Donna Karan på Oscarsgalan 2013.

Kelly Rowland i Donna Karan på Oscarsgalan 2013.

Kelly Rowland ser ut att ha gått vilse i asymmetri-labyrinten i denna Donna Karan-dress och verkar vilja komma loss. Den ser tvinnad, krånglig och helt FEL ut. Och så är frisyren gräsligt daterad. Hennes vackra ögon försvinner ju helt i denna lugg.

Zoe Saldana i Alexis Mabille på Oscarsgalan 2013.

Zoe Saldana i Alexis Mabille på Oscarsgalan 2013.

Zoe Saldana, vad har hänt? Du brukar ju alltid vara en av de bäst klädda?! Men den här stassen signerad Alexis Mabille var ingen höjdare. För många krångliga moment, som blomrabatten vid bysten, skärpet OCH rosetten? Och för att döda helheten ytterligare så en asymmetri nedtill med volang och avvikande färg? Jag älskar faktiskt nederdelen, men överdelen känns som om en lyxfru i Jersey fått gå loss med symaskinen.

Jacki Weaver på Oscarsgalan 2013.

Jacki Weaver på Oscarsgalan 2013.

Jacki Weaver valde en empireskärning som gjorde att hela hennes överkropp…försvann?! Gräslig sjöjungfrumodell i tantigt vinrött. Och ärmarna som är i 7/8-dels längd kortar av hennes egna armar och får dem att se knubbiga ut. Det här är en parant kvinna som hade förtjänat en betydligt mer välsittande modell av klänning.

Melissa McCarthy på Oscarsgalan 2013.

Melissa McCarthy på Oscarsgalan 2013.

Jag förstår att Melissa McCarthy inte har samma förutsättningar att klä sig som exempelvis Gwyneth Paltrow. Men det går att finna mer passande klänningar för kvinnor i hennes storlek (kolla på Adele exempelvis) än denna gråa klänning med 20-talstyngdpunkt, alltså nedanför höften. Det gör ju att hon ser mer oformlig ut än hon faktiskt är. Så ofantligt jävla okunnigt av stylisten att ge henne denna outfit – sparka stylisten! Bra hår och make dock.

Helena Bonham Carter, Naomi Harris och Kristin Chenoweth.

Helena Bonham Carter, Naomi Harris och Kristin Chenoweth.

Bubblare (ni klädde er heller inte helt okej, men ändå inte så dåligt att ni förtjänar sämst klädda-stämpeln):

  • Helena Bonham Carter ser alltid ut som hej kom och hjälp mig. Även i år. Men hon har ändå en charm och ”jag skiter väl i det här, jag gillar att gå klädd så här”-attityd att jag faktiskt förlåter hennes märkliga och illasittande Vivienne Westwood-blåsa.
  • Naomi Harris är så snygg att hon kommer undan med det mesta, till och med såna här sandfärgade blåsor med en så konstigt printad guldöverdel som får henne att likna en… Ja, vad är det tänkt – giraffmönster?
  • Kristin Chenoweth är tjusig men det finns ändå något ”too much” över hennes appearance. Till henne vill jag inte säga ”try harder”, utan snarare: ”Loosen up, honey!”.

Foto: All Over Press, Stella Pictures