Annons
 

Hej då, orange handflator och ränder – så räddar du dina BUS-misstag

Brun utan sol är perfekt för att fuska sig till en bränna när du varken kan eller vill sola. Men appliceringen kan vara något krånglig och det finns knep att ta till för att råda bot på orange handflator, ränder och ljusa fläckar.

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 

Den här artikeln innehåller affiliatelänkar till återförsäljare. Samtliga produkter är valda av redaktionen. Läs mer om hur affiliatelänkar fungerar här.

Du kanske vill undvika solens skadliga strålar eller är besviken på sommarens soltillfällen. Oavsett anledning är brun utan sol din bästa vän när du vill fuska fram ett gyllene glow. Men flaskorna med mousse, kräm och sprej kan vara svåra att hantera i början och det är lätt hänt att äventyret slutar med randiga ben och orange handflator. Ta hjälp av de här knepen för att rädda de vanligaste bus-misstagen.

Annons

Läs mer: Så lyckad du med brun utan sol – vi har alla tipsen!

Ränder

Du kan förebygga ett randigt och fläckigt resultat genom att använda en handske gjord särskilt för brun utan sol-applicering, men om olyckan redan är framme finns det sätt att jämna till färgen. Blanda bakpulver, vilket har en uppljusande effekt, och vatten till en tjock pasta och skrubba försiktigt på randen.


Färgen blev för mörk

Blev det lite mer färg än vad du tänkt dig? Ta ett långt och varmt bad eller dusch och exfoliera försiktigt med en peeling eller skrubbhandske. Ångan och värmen öppnar upp dina porer och gör att färgen lossar lättare.

Orange handflator

Det bästa sättet att undvika orange handflator är att skaffa sig en brun utan sol-handske som skyddar händerna från färgen. Om du behöver klara dig utan en så kan vanliga latex-handskar vara en hyfsad nödlösning. Inga handskar alls? Applicera brun utan sol i omgångar och tvätta händerna ofta så att färgen inte hinner absorberas i dina handflator. Om det trots alls slutar med handflator i ostbågefärg kan du skrubba de med bakpulverblandningen för att få bort en del av färgen.


Ljus fläck på ryggen

Det är svårt att på egen hand kladda brun utan sol på ryggen. I alla fall om man vill att det ska bli jämnt. Om du inte har en någon till hands som kan hjälpa dig, fäst din brun utan sol-handske på en badborste med långt skaft med en hårsnodd för enklare applicering på ryggen.

Foto: Warner Bros