Annons
 

Fejka brännan som ett proffs – knepen som får färgen att hålla en hel vecka

När vårsolen verkar dröja får vi ta till egna knep för att lura hjärnan mot varmare breddgrader. Lite brun utan sol kan faktiskt göra susen för det vintergrå humöret!

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 

Vill du slippa bli orange à la Donald Trump eller fläckig som en dalmatin när du tar Brun utan sol? Följ dessa enkla steg:

1. Skrubba i flera dagar.
Peela inte enbart kroppen precis innan du ska applicera din BUS. Använd gärna en peelingkräm eller skrubbhandske under två, tre duschar innan. Då har du fått bort alla döda hudceller och skapat ett riktigt fint utgångsläge.

Annons

2. Gör en skrubbkräm hemma!
Blanda ihop:
2 dl brunt socker
juice från en halv citron
½ dl kokosolja
2 teskedar olivolja

Skrubba loss!

3. Använd en fet och återfuktande bodylotion.
Smörj hela kroppen innan du använder brun utan sol. Koncentrera dig på områden där huden ofta är som mest torr: som knän, armbågar, fötter och händer.

4. OBS, vattenbaserad lotion!
Den dagen du ska applicera din brun utan sol-produkt bör du använda en vattenbaserad bodylotion. Om du tar en oljebaserad produkt på din hud innan bus:en kan det bli svårt att få färgen att fästa ordentligt.

5. Raka benen innan du smörjer in din brun utan sol.
Om du rakar benen dagen efter så finns risken att färgen, som sitter väldigt ytligt, mattas av. Rakbladen mot din hud ger nämligen samma effekt som en peeling.

6. Att använda handskar är A och O.
Din fejkbränna avslöjas direkt om du är gul i handflatorna. Speciella handskar för ändamålet finns att köpa i skönhetsbutiker, men annars går vanliga genomskinliga latexhandskar bra.
hshhdd

7. Tycker du ändå det är klumpigt med handskar?
Applicera en vattenresistent kräm i handflatorna innan du smörjer dig med brun utan sol. Då tar inte de torra partierna i händerna åt sig av bus-färgen.

8. Börja applicera din brun utan sol på ena foten
Gå sedan vidare tills du kommer till rumpan, gör därefter samma sak på det andra benet. Använd en bomullspad för att komma åt mellan tårna. Smörj dig sedan från midjan och uppåt.

9. För att lättare komma åt hela ryggen finns det ett knep.
Nämligen att vända handsken om så att ovansidan av handen masserar in krämen. Applicera som vanligt. Vänd sedan handsken om och applicera på ryggen med hjälp av handens ovansida.

10. Torkning är hemligheten.
Använd en liten frotéhandduk eller papper och torka av armbågar och knän då de är extra torra och tar åt sig av färgen. Torka även av bröstvårtorna eftersom de oftast har lite hårväxt som gärna tar åt sig av färgen i hårsäckarna.

11. Har du torr hy?
Brun utan sol-produkter som sprejas på kroppen har en tendens att vara lite torra, vilket kan leda till ett kakigt och sprucket resultat. Lotion är oftast bättre för dig med torr hy.

12. Var försiktig med områden som armhålan
Undvik inte armhålorna, men var lite snål med kräm där samt på undersidan av armarna. I solen blir dessa områden aldrig lika bruna som resten av kroppen, så det ser lätt onaturligt ut om du smörjer lika intensivt där.

13. Smörj in hårfäste och ögonbryn med vaselin
På så vis skyddar du huden där från att bli orange och fastna i hårstråna.

14. Krök fingrarna som en gripklo
När du ska applicera händerna är det ovansidan som gäller. Om du kröker fingrarna får du BUS i alla väck, som annars blir kritvita och onaturliga.

15.Hej hårfönen!
Orkar du inte vänta på att din bus ska torka? Sätt på kalluft på din hårfön och blås loss!

16. Maximal hållbarhet.
Den bistra sanningen lyder: ju mer du duschar, desto snabbare försvinner färgen. Smörj in dig med en lotion varje morgon och kväll för att hålla färgen återfuktad. Om du blir torr finns risken att din BUS skavs bort mot tyget på dina kläder.

Foto: IBL