Annons
 

Gina Tricot startar klädinsamling i sina butiker

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 

gina-tricot-kladinsamling

Har du rensat i garderoben och fått en massa kläder över? Gina Tricot har precis startat en klädinsamling i samarbete med Human Bridge. Insamlingen pågår i samtliga butiker och vem som helst får lämna in alla typer av kläder (även från andra märken) så länge de är förslutna i plastpåsar. Användbara plagg skänks vidare till katastrofhjälp och uttjänta produkter återvinns och blir stoppnings- och isoleringsmaterial.

Annons

– Att lämna plagg som är trasiga eller som man tröttnat på hos oss är ett smart sätt att garderobsrensa, men framförallt en bra grej för både människa och miljö. Det känns verkligen bra att vi som företag, våra kunder och våra samarbetspartners kan hjälpas åt i detta. För att återvinningssystemen för textilier ska kunna utvecklas krävs ju mycket större mängder insamlade plagg än idag, så vi måste alla sätta igång, säger Marcus Bergman, hållbarhetschef på Gina Tricot.

Gina Tricot har samarbetat med Human Bridge sedan 2009 och ett av målen är att i framtiden även kunna använda mer återvunnet material i sina egna kollektioner.

Läs även: Swedish Stockings gör strumpbyxor av återvunnen nylon

"Fleur Noir" - blommor mot svart botten - är en vårtrend hos Gina Tricot.

”Fleur Noir” – blommor mot svart botten – är en vårtrend hos Gina Tricot.

Av: Rose-Marie Söderlund