12 livsmedel du ALLTID bör ha i kylskåpet (ja, ett av dem är ägg!)

12 livsmedel du ALLTID bör ha i kylskåpet (ja, ett av dem är ägg!)

Vet du inte vad du ska köpa i affären? Satsa på de här råvarorna så behöver du aldrig oroa dig över en tom kyl.

1. Ägg

En billigare proteinkälla än ägg är svår att hitta. Ett ägg innehåller endast 70 kalorier och 6 gram protein, plus ett dussin olika viktiga näringsämnen som kolin och lutein. Det bästa av allt är kanske att du kan göra otroligt mycket olika maträtter med ägg.

2. Grönsakspåsar

Att ha färdigtvättade grönsaker i kylen gör att det blir enkelt att lägga till gröna nyttigheter till varje måltid du äter, eller om du slänger lite grönsaker i stekpannan tillsammans med olivolja och vitlök.

3. Frysta edmamebönor

Testa att äta bönorna när du är sugen på något salt och krispigt. Koka dem i fem minuter och strö över salt. Du kan även använda edamame i andra rätter,  som pasta och risotto.

4. Yoghurt

Släng yoghurt i en mixer med några bär och juice för en enkel smoothie, eller ät som ett snabbt mellanmål. Du har massor av alternativ med det här protein- och kalciumpackade livsmedlet.

5. Köttfärs

Välj gärna ekologiskt här. Lasagne, tacos, hamburgare, chili, köttfärslimpa… Möjligheterna är oändliga med köttfärs. Frys för att ha till hands längre.

Läs mer: 7 perfekta snacks före träningen

6. Hårdost

Ostar som Parmigiano-Reggiano och Pecorino Romano är perfekta smakförstärkare i soppor, pasta, sallader, ägg och mycket mer. Bonus: De kan hålla fyra till sex veckor i kylskåpet.

7. Frysta bär

De är precis lika näringsrika som färska bär och de kan användas till så många saker, från smoothies till pannkakssmet. Och naturligtvis; bär är läckert helt på egen hand som ett sött mellanmål.

8. Mjölk

Med en imponerande kombination av näringsämnen, inklusive kalcium, D-vitamin, kalium och vitamin B12, är mjölk bra att ha i kylen. De flesta icke-animaliska mjölksorter är berikade med dessa näringsämnen, en snabbcheck på innehållsförteckningen ger dig koll.

9. Smoothies

Satsa på smoothies istället för juice, då bevaras de viktiga fibrerna från frukten, bären och grönsakerna.

10. Frysta fiskfiléer

Fisk är en hälsosam näringspackad proteinkälla som är bra för hjärtat. Men färsk fisk håller inte särskilt länge, så frysta filéer är ett smart och ekonomiskt val. Välj alternativ med en låg kvicksilverhalt som lax, och torsk.

Läs mer: Så här gör du en unicorn-latte (och vad är egentligen grejen med regnbågsmat?)

11. Hummus

Ingredienserna i den här läckra dippen innehåller en imponerande samling superfoods: kikärtor, olivolja, sesampasta och vitlök. Ät med pitachips, morot och selleri, eller bred på smörgåsar.

12. Fryst spenat

Du vet redan att spenat är en pålitlig näringskälla. Ladda upp med den frysta varianten så att du alltid har  den tillgänglig för grytor, pasta, soppor, omeletter och mycket mer.

Läs mer:
7 nyttiga recept du kan göra i din mixer (som inte är smoothies)
Därför är smoothies nyttigare än juice – men det finns något som är ännu bättre
Ät dig i form med vanlig mat – här är 11 kosttips som gör stor skillnad

Foto: All Over Press