Kom i form snabbt – här är 7 saker som gör träningen roligare

”Jag tränar imorgon”. Bortförklaringar hit och dit, vi har alla varit där. Men det finns faktiskt en hel del knep att ta till när motivationen ligger och slöar i chipspåsen.

Mellanmålet är nyckeln

Vi vet, det låter skumt att mat skulle få dig upp ur soffan. Men faktum är att om du äter regelbundet, inklusive ett par mellanmål så är chansen betydligt större att du har energi över till att träna. Anledningen är att du får energi och håller blodsockernivån på en jämnare nivå.

Ge dig själv bonusar

Många affärer ger dig rabatt eller en gåva när du handlat ett visst antal gånger. Gör detsamma för dig själv. Sätt kryss för varje träningspass – när du klarat av tio pass får du belöna dig med nya träningskläder, ett biobesök eller en intressant bok.

Skaffa en PT online

I dag behöver du inte ta dig utanför hemmet för att få skräddarsydd träning anpassad för just din kropp. Att skaffa en PT online eller ladda ner en träningsapp innebär möjlighet till träning hemma i vardagsrummet.

Träna i farten

Sätt dig ner och tänk efter, hur mycket har du åkt buss, tåg eller bil den senaste veckan? Tänk dig att du hade gått, sprungit eller cyklat dessa sträckor istället. Du hade fått hur mycket motion som helst! Låt transportträning bli din nya träningsform, du kommer bli förvånad över de snabba resultaten.

Nya träningskläder

Snygga träningskläder gör att du presterar bättre, det visar en studie som publicerats i Journal of experimental social psychology.

Gör saker samtidigt

Ja, det går! Ring det där jobbiga samtalet du skjutit upp samtidigt som du går en lång PW, läs ditt favoritmagasin samtidigt som du joggar på löpbandet eller gör ett eget träningspass medan din favoritserie visas. Kör squats i reklampauserna.

Gör bara en omgång

Kör 1×12 reps istället för en hel rad, då tröttnar du inte. Tanken är inte att du ska bli en elitidrottare, utan att du överhuvudtaget tränar, även när viljan tar emot.

Foto: Thinkstock