Annons
 

Hedvig von Mentzers lyx- och budgetfavoriter inom hudvård

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 
Hedvig von Mentzer gillar Sisley Black Rose Cream Mask, 1 055 kr/60 ml.

Hedvig von Mentzer gillar Sisley Black Rose Cream Mask, 1 055 kr/60 ml.

Det är kräsna och testar fler produkter än några andra. Baaam har frågat landets främsta skönhetsexperter för att få reda på vad de själva använder för mirakelmedel för att få den perfekta hyn.

Annons

Hedvig von Mentzer, 43 år, skönhetsjournalist:

– Jag kan tacka min mamma för min fina hy. Min hy var känsligare när jag var yngre, men nu kommer vi bättre överens. Jag kan till och med dricka rödvin och prata inför publik utan att den blir för flammig numera. Den är dock fortfarande yttorr, så jag måste smörja i tid och otid. Med lite tur hinner jag träna ett par gånger i veckan och ett rejält svettigt och flåsigt pass gör under för hudens lyster. Jag har med åren lärt mig att vara snäll mot min hud – och mot mig själv. Jag är konsekvent i min hudvårdsrutin. Rengöring, serum, kräm, solskydd dagtid och en lätt AHA-syra ett par gånger i veckan på natten. Jag gör samma sak, varje dag, oavsett stress och trötthet

Hedvigs lyxfavorit: Sisley Black Rose Cream Mask, 1 055 kr/60 ml.
– Den här masken gullar med huden, kramar den och ger den all den fukt den behöver. Masken har ungefär samma mirakulösa verkan på själen också. Slätar ut den, gör den rosigare och gladare. För mig är verkningstiden en ljuvlig stund, doften är behaglig och konsistensen lyxig. Jag tycker att den här, som kostar en dryg hundralapp per gång, är värd vartenda öre.”

Hedvigs budgetfavorit: Paula’s Choice, Resist Super Antioxidant Concentrate Serum, 270 kr/30 ml.
– Ett serum som inte knäcker ens ganska skrala kassa. Antioxidanter som skyddar hudens barriär samt glycerin som bibehåller fukt är två huvudingredienser. En superhjälte till ett superpris.

Paula's Choice, Resist Super Antioxidant Concentrate Serum, 270 kr/30 ml.

Paula’s Choice, Resist Super Antioxidant Concentrate Serum, 270 kr/30 ml.

Av: Charlotta Flinkenberg