Annons
 

Höstens 5 absolut hetaste trender

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 

Topp 5 hösttrender

Funderar du på vilka 5 nyckelköp du bör göra för att hålla trendfanan högt i höst? Fundera no more. Här är plaggen/skorna som jag spår kommer att bli de största modesnackisarna hösten/vintern 2009. Kom ihåg var du läste det först!

Annons

1. Den lårhöga stöveln. Kallas även ‘stay-up-stöveln’ i Baaams trendguide (som du får i nästa nummer!). Försöker smyga sig in på catwalken med ojämna mellanrum, men just till denna höst dominerade denna dominatrix-stövel totalt. Flera av de större modehusen visade denna lårhöga stövel i olika utföranden, bland andra Chloé, Prada och Louis Vuitton (bilden). Räkna med att samtliga skokedjor kommer att sälja denna modell. Scorett har redan en med snörning runt tusenlappen. Mer ska du inte betala för denna rätt svårburna hype till skodon som vi alla kommer att vara rejält less på i januari…

2. Treggings. Alltså ett mellanting av ‘trousers’ och ‘leggings’. Med andra ord snortajta byxor, som gärna får påminna om jeans. Kallas även för ‘spray-on-trousers’, eller ‘spray-on-denim’. Skinny är sååå 2008, dear. Denna andra hud till byxor är troligtvis det enda du lyckas klämma in under dina lårhöga stövlar. Treggingsen på bilden kommer från Lindex och kostar 199 kr.

3. Sammetsklänningen. Sammet dök upp på så många visningar att det kommer bli omöjligt att nonchalera denna nygamla trend. Sammetsklänningen du investerar i får gärna vara i någon juvelfärg som vinrött, bärnstensgult eller jadegrönt. Klänningen på bilden är från märket Unconditional och säljs på Asos för 3 510 kr. OBS! Passa dig för krossad sammet, inte ett duggt snyggt på någon, även om Peaches Geldof gjort sitt bästa för att hypa detta material!

4. Science Fiction-axlarna. Ser ut som drakvingar. Dyker upp på toppar, kavajer och som här – på en LBD. Denna klänning från Topshop kostar 475 kr och jag lovar dig att samtliga modebloggare kommer införskaffa en innan kräftsäsongen är slut.

5. Pimpade skinnjackan. Dekadent bling bling syntes på flera designers plagg, främst läderplagg. Denna jacka från Blumarine kostar ungefär som en ny bil, men du kan såklart pimpa en skinnjacka som du fyndat second hand med nitar och strasstenar som du köpt på Panduro. 80-tal deluxe!