Annons
 

Kolla in den svenska t-shirtens succé på New York Fashion Week

Svenske Jonas skapade en t-shirt till New York Fashion Week. Och föga anade han hur stor uppmärksamhet den skulle få. När Victoria Beckham syntes i den sålde plagget slut direkt.

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 

Missa inte! Manchester är höstens bästa retrotrend – 15 snygga plagg

Det var när den världskända stylisten Giovanna Battaglia skulle släppa boken ”Gio-Graphy”, som hon bad svenska art directorn Jonas Frank att hjälpa till med formgivningen. Han tog fram några skisser och Giovanna fastnade så pass mycket för ett av förslagen att trycket hamnade på en t-shirt.

Annons

På tröjan står texten ”Fashion Emergency” spegelvänt, så att trycket blir rätt när bäraren tar en selfie eller speglar sig. Inspirationen kommer från alla de selfies som fyller flödet på Instagram och budskapet bakom verket är att du duger som du är.

Läs också: Efter 20 år – nu går Spice Girls-filmen upp på bio igen


Giovanna själv bar tröjan under New York Fashion Week och kort därefter sågs även modeikonen och designern Victoria Beckham matcha plagget med jeans och pumps. Sen var succén ett faktum och t-shirten har nu sålts slut.

– Giovanna är stor på Instagram och det har fått en otrolig spridning. T-shirten har sålt slut på modeveckan. Det känns lite overkligt att ett litet jobb som jag har gjort hemma på Bondegatan med en kopp kaffe som sällskap och fått godkänt av min sexåriga dotter har hamnat på en sådan gigantisk ikon som Victoria Beckham, säger Jonas till Resumé.

Svenska art directorn Jonas Frank har formgivit den hajpade tröjan.

I nuläget är det enligt Jonas oklart huruvida fler t-shirtar kommer tryckas upp.

Foto: Mondadori/IBL