Citronfrukter i nätpåsar, unicorn-öl, miniväskor och snabba solglasögon är alla trende från 2020.

Miniväskan och 11 andra trender som vi (sjukt nog) hoppade på 2020

2020 var året då vi plötsligt klädde ut oss till barn, inredde våra lägenheter som barnrum och drack glittrig unicorn-öl utan att höja på våra soap brows. Här är några av trenderna som vi med glädje lämnar bakom oss när vi äntrar det nya året.

Jag är faktiskt mållös. Det var som att någon lade knark i trendsättarnas ramen och skapade någon form av massregression inför 2020. Puffärmar, miniväskor, överdimensionerade Peter Pan-kragar, mjukisdressar att gå till dagisjagmenarjobbet i och unicorn-öl/bubbel/milkshake/allt!

Samtiden, hur är det fatt?! Behöver vi kanske, i sann Schulmansk anda, sätta vårt inre barn i knäet och kramas en stund?

Jag vet knappt var jag ska börja när jag ser tillbaka på årets trender. Jag tappar hakan. Vad HÄNDE? Hade vi för fullt upp med corona för att inse vad som pågick? Jag vet inte. Allt jag vet är att följande trender aldrig mer borde få se dagens ljus.


"Curvy" inredning

Jag förstår att det är helt rimligt att det kom en motreaktion till vår strikta skandinaviska Jante-stil, men att vi skulle börja inreda våra hem som barnrum var väl att ta i?

Gustaf Westmans design i all ära, men nu kan vi väl lämna tillbaka barnens böljande färg och form och återgå till vuxet, intetsägande, strikt och tråkigt igen?

Puffärmar och babydoll-klänningar

Apropå barnrum: Nu är det dags att vi slutar klä oss som barn. Den här massregressionen måste faktiskt få ett slut. Väck oss från vår psykos!

Snabba 90-talsglasögonen

Det här var inte ens snyggt när det begav sig på 90-talet tbh. Sorry not sorry, Justin och Brad. Vi har skämtat om de här glasögonen i tjugo år, och ingenting har egentligen förändrats – de är fortfarande ruggigt fula.

Nätpåse med citrusfrukter

När jag var liten hade jag en liten fjäderbeklädd skinnpåse i ett snöre runt halsen som jag hade med mig överallt. I den hade jag lite strösocker. På rasterna gick jag till en spricka i skolans fasad och pillade in sockret samtidigt som jag berättade för mina fascinerade kompisar att jag matade en ande som satt fast där inne. Något som de köpte rakt av, ska sägas.

Jag vet, send help osv. Men jag var ett barn. Att man som vuxen människa ska gå runt med citroner i en nätpåse utan att vara på väg till ett juicecentrifugkonvent eller en matlagningskurs är bara konstigt.

Sluta upp!

Miniväskan

Nej men... Behöver jag kommentera den här bilden? Jag tror inte det tbh. Ni inser alla hur sjukt det är innerst inne. Men jag måste säga att jag uppskattar skämten som inkommit om miniväskan!

Unicorn-trenden

Unicorn-glass, unicorn-bubbel, unicorn-milkshake, unicorn-muffins, unicorn-öl, unicorn-tårta,Unicorn-drinkar...

Soap brow/brow lift

2020 – året vi hade alldeles för mycket tid att lägga på våra ögonbryn. Eller hur förklarar man annars det här?

Halvringar och hårspännen

Det börjar nästan bli löjligt nu. Hur många sätt finns det att förklara det på? Vi är inte barn! Vi kan ha ringar i rätt storlek som inte får våra händer att se ut som något ur Gullivers resor. Och de färgglada och chunky hårspännena är inte dina. Det är ditt barns. Ge tillbaka dem. Nu.

Fejk-paparazzi-bilderna på Instagram

Jag vet inte. Men det är ändå något sjukt med att influencers lägger ut bilder och filmer sig själva där de låtsas att de blir fotade av paparazzi-fotografer.

Tänker på er och skickar kärlek!

Peter Pan-kragen

Nej, vi bor inte i Landet Ingenstans och vi är inte för evigt 11 bast (även om det kan verka som att Tingeling har blåst magiskt stoft i våra ansikten det här året). Återigen: Vi är vuxna nu. Släpp barnkläderna. Det är weird.

Dalgona coffee aka Tiktok-kaffe

No embed code for tiktok https://www.tiktok.com/@yummy_cravings/video/6811058431055711490?sender_device=pc&sender_web_id=6880872434032412166&is_from_webapp=1

Att Tiktok har trendat satan hela 2020 är ingen nyhet, men istället för att roasta hela sociala mediet (som var kidsen förunnat fram till vuxenbarnens år 2020) har vi plockat ut Tiktok-kaffet som mest oönskad Tiktok-trend.

Socker och snabbkaffe med mjölk? Är det en trend som behövs? Helt klart 2020 års ramen (ingen lurar någon, det är bara snabbnudlar med ett annat namn).

Men för all del, när jag ändå har er uppmärksamhet: Snälla alla vuxna, sluta dansa i barnens Tiktok-challenges! Smh.

Dressade mjukisdressar

Influencer-kollektionernas signum! (Maja Nilsson Lindelöf, vi älskar dig, det här är inget personligt.) Jag fattar! Vi har suttit i Teams, jobbat hemifrån, inte träffat folk och gått direkt från att slå ihop jobbdatorn till att sätta på Netflix – och då har det varit skönt att bara köra hela baletten i mjukiskläder. Men nu är vi sugna på att ta på oss riktiga kläder igen. Låt oss hoppas att 2021 ger oss anledning till det!

Så, nu tar vi det igen, låt 2021 bli året då vi återvänder till vuxenlivet.

Tack för uppmärksamheten!

Corona säger du? Här är 13 andra pandemier som borde stoppas

Hemmaluggen och 10 andra oanade konsekvenser av pandemin

Time Magazine Person of the Year 2020 och 10 år tillbaka
Slå på ljud