Second hand-butiker online lista

Här är bästa second hand-butikerna online

Letar du efter bra second hand-butiker online? Från lyxig vintage till charmiga möbler – Baaam listar de bästa sajterna för begagnade prylar.
Met-galan – looksen vi minns
1:49

Efter reklamen: Met-galan – looksen vi minns

(1:49)

Det är trendigt, miljövänligt och tömmer (oftast) inte kontot direkt efter lön. Att shoppa begagnat är det nya svarta! Vill du uppdatera garderoben med nya favoritplagg, investera i vintage från modehus som Chanel och Louis Vuitton, eller buda hem en ny bänk till hallen? Baaam har gjort grovjobbet åt dig och listar be bästa second hand-butikerna på nätet.

Läs mer: Shoppa smart! 6 råd som hjälper dig bygga en hållbar garderob

1. Secondhand.se

Som komplement till sina fysiska butiker lanserade Erikshjälpen tidigare i år e-handelsbutiken Secondhand.se. Liksom i butik hittar du här begagnade kläder för dam, herr och barn samt möbler, inredningsdetaljer och underhållning. Vinsten går till bistånd och sociala insatser för barn och familjer som lever i utsatthet världen över.

2. Vestiaire Collective

Med fokus på premiummode erbjuder Vestiaire Collective kläder och accessoarer för både dam och herr. Här kan du fynda allt från begagnade Chanel-klassiker till guldkorn från Hermès. Men även billigare märken med hög modegrad som Filippa K, Rodebjer och H&M Studiokollektioner. Sajten fylls på med cirka 25 000 nya produkter varje vecka.

Vestiaire Collective second hand online

Vestiaire Collective fokuserar på premiummode och här kan du fynda produkter från de lyxiga modehusen.

3. Trendsales
Trendsales grundades i Danmark och har kommit att bli en av Skandinaviens största second hand-butiker. Här hittar du kläder och accessoarer för dam, herr och barn från varumärken som Acne, Isabel Marant, Stella McCartney och Chanel. Men sajten passar även dig som gillar inredning och böcker – och elektronik.

4. Affordable Luxury
Affordable Luxury är ytterligare en av Skandinaviens största aktörer inom vintage. Butiken är inriktade på väskor och accessoarer från kända märken som Hermès, Chanel, Louis Vuitton och Balenciaga. De har också ett showroom i Sturegallerian i Stockholm, för dig som vill känna på produkterna innan du bestämmer dig.

5. Used by
Used By är en marknadsplats för försäljning av märkesvaror inom kategorierna ”mode”, ”home” och ”baby & child”. Vem som helst kan lägga upp en annons och för den som vill finns då möjlighet att skänka pengarna för sålda produkter till välgörenhet. Flera kända profiler har egna shoppar här, däribland Hannah Widell och Amanda Schulman, Sofi Fahrman och Pingis Hadenius.

Used By second hand

På Used By kan du bland annat köpa kläder från kändisars garderober.

6. Sellpy
Sellpy riktar sig både till dig som vill köpa och sälja. Du som vill bli av med saker packar ner det du önskar få sålt i en påse som Sellpy sedan hämtar och säljer åt dig. För dig som är sugen på att shoppa second hand hittar du här kläder, prylar, skor och accessoarer från tusentals varumärken. Många svenska influencers har även egna butiker här. Bland annat Petra Tungården, Awa Santesson Sey, Bianca Ingrosso, Angelica Blick och Kenza Zouiten.

7. Blocket
Blocket har fem miljoner besökare varje vecka och cirka 70 procent av Sveriges befolkning har någon gång shoppat eller sålt produkter där. Så gissningsvis är du redan bekant med sajten – och den har såklart en given plats på den här listan. Här hittar du allt från möbler till kläder, skor, bilar och samlarprylar.

8. Tradera

En av Sveriges största marknadsplatser för second hand-prylar stavas Tradera. Inledningsvis var det uteslutande en auktionssajt men är i dag en e-handelsplats där du kan shoppa både via auktion som till fast pris. Här hittar du allt från mode, inredning, elektronik, sport och produkter för barn.

Läs mer:
Så hittar du hemliga utförsäljningar (och missar aldrig mer ett kap!)Shoppa smart! 6 råd som hjälper dig bygga en hållbar garderob
Den panka kvinnans guide till en stilsäker garderob

Foto: Mondadori

Relaterade artiklar

Inred med lila i vår! 12 fina shoppingtips

Nu öppnar Søstrene Grene en svensk webbshop

Amazon öppnar i Sverige – allt du behöver veta