Penelope Cruz i Wasp Network

7 nya spännande serier och kriminalare på Netflix i sommar

Deckare, true crime och brittiska kriminalare – just på sommaren har den här genren något speciellt, eller hur? Här är sju nyheter på Netflix att kura ihop sig framför under sommarkvällarna.
10 serier med högsta betyg på IMDb
Slå på ljud

Självklart önskar vi oss oändliga, varma kvällar hela sommaren – men det kommer ju att regna då och då. Och skulle det bli en varm sommar kan man ju faktiskt behöva söka sig lite svalka ibland. Så när du tröttnat på kubb och gamla sällskapsspel kan det vara mysigt med en riktigt bra och spännande serie eller film. Här är några av Netflix mest lovande nyheter i sommar.

The Last Days of American Crime – film

Handling: Den amerikanska regeringen tar krafttag för att få slut på terrorism och brottslighet. Hur? Genom att börja sända en signal som ska göra det omöjligt för någon att begå brott med uppsåt. Men innan planerna sätts i rullning ska några bankrånare göra en sista historisk stöt.

Premiär: 5 juni.

Curon – serie

Handling: Två syskon följer med sin mamma till hennes hemstad i Italien. Tyvärr hinner de bara vara där några dagar innan hon försvinner under mystiska omständigheter. Den lilla byn är inte så lugn som man kan tro. Italiensk fantasy-skräck i sitt esse.

Premiär: 10 juni.

Den enda lögnen – serie

Handling: Baserad på en roman av Harlan Coben. Nya bevis ger åklagaren Paul Copeland nytt hopp om att kunna lösa fallet med sin systers försvinnande 25 år tidigare – och kanske kunna hitta henne vid liv.

Premiär: 12 juni.

Försvinnandet – serie

Handling: Ett barn försvinner från ett välbärgat område i Mexico City, men sökandet försvåras tyvärr av familjehemligheter och maktkorruption. Baserad på en verklig historia.

Premiär: 12 juni.

Wasp Network – film

Handling: Kubanska spioner infiltrerar exilgrupper på 90-talet för att förhindra terrorism mot ön, men till ett högt personligt pris. Även den här är baserad på en sann och gripande historia. Med Penelope Cruz och Gael Garcia Bernal.

Premiär: 19 juni.

Dessutom – nya säsonger av succéserierna:

Marcella

Säsong 3

Handling: Från skaparna av Bron kommer denna brittiska kriminalserie om polisen Marcella. I den tredje säsongen 18 månader lever Marcella under ny identitet i Belfast, där hon har arbetar undercover och har infiltrerat en kriminell familj.

Premiär: 14 juni.

Dark

Säsong 3

Handling: Den tredje och sista säsongen av den tyska succéserien om ett försvunnet barn. När fyra familjer desperat söker efter svar, börjar man nysta i ett svindlande science fiction-mysterium som sträcker sig över tre generationer.

Premiär: 27 juni

LÄS MER:

Såld på Tiger King? Här är 8 galna true crime-tips på Netflix

14 skräckfilmer, thrillers och true crime som du kan se på HBO

Snöänglar är SVT:s nya svensk-danska kriminaldrama