bröderna Hanson och Janet Jackson

Glada låtar från 90-talet som egentligen har riktigt mörka texter

Alla 90's kids har väl någon gång vrålat med till MMMBop, eller dansat loss till Janet Jacksons hit Together Again. Det är först nu vi inser att de inte alls är så glada som vi har trott. Här är 6 låtar som må hända låter peppiga – men där texterna är riktigt deppiga.

90-talet har en hel del glada hits och popsånger som vi alla kan texten till. Eller kan vi verkligen det? Här är 6 låtar som alla låter riktigt glada och härliga (de finns till och med på våran tagga till-spellista på Spotify), men som i själva verket handlar om något otroligt mörkt.

Glada låtar från 90-talet med sjukt mörk text

Janet Jackson – Together Again

En klassisk Janet Jackson-låt vars upptempo och catchy refräng får vem som helst att vilja dansa loss. Tills man inser att den handlar om Janet Jacksons döda pojkvän som hon hoppas på att få återse i himlen en vacker dag. Plötsligt blev vi inte lika danssugna.

Blind Melon – No Rain

En pigg och glad låt som handlar om depression.

Hanson – MMMBop

Vem har inte sjungit med i refrängen till MMMBop? Men när man börjar läsa verserna blir man inte lika sugen på att tralla med. Låten handlar nämligen om att bli gammal och övergiven och att de få relationer man har kan ta slut när som helst.

”And when you get old and start losing your hair, can you tell me who will still care?” (På svenska översatt till ”och när du blir gammal och börjar tappa ditt hår, kan du berätta för mig vem som fortfarande kommer bry sig?”)

Det var sista gången vi skrek med i den refrängen...

Third Eye Blind – Jumper

Den trallvänliga sången vi dansade till på skolans disco handlar tydligen om en kille som vill ta livet av sig. Hur har vi missat det?! Och hur kunde våra föräldrar och lärare missa detta?

Martina McBride – Independence Day

En countrylåt i sann Shania Twain-anda som vi trodde handlade om att fira USA:s nationaldag. Det gör den inte. Den handlar om en våldsam och alkoholiserad man vars fru till slut mördar honom och bränner ner hela huset. Dottern i familjen tas sedan om hand av socialen. Det blir inte mörkare än så här.

Sublime – Wrong Way

Denna pigga och glada låt handlar egentligen om en ung tjej som tvingas in i prostitution av sin familj. Är det något som är glatt med sången är det att hon i alla fall lyckas rymma.

Källa: Buzzfeed

Foto: TT

LÄS MER:

One hit wonders som du minns om du var ung på 00-talet

Spice Girls planerar en remake på musikvideon till Wannabe

2000 vs 2020 – kändisarna nu och då