Systrarna Featherington och Daphne i Familjen Bridgerton samt askungens styvsystrar.

17 tankar jag hade när jag plöjde Familjen Bridgerton

Tv-serien Familjen Bridgerton har gjort succé på Netflix, och Baaams kulturredaktör Sofia Börjesson ville veta vad the fuzz was about. Här är hennes tankar!
5 saker du kanske inte visste om familjen Bridgerton
Slå på ljud

Familjen Bridgerton är Netflix original-serien som slår rekord på rekord och toppar alla listor just nu, och det är inte svårt att förstå varför när man väl börjar titta.

Här möter kostymdrama Gossip girl, kvinnohistoria och en parallell verklighet där rasismen har blivit utraderad och de mest åtråvärda och mäktigaste är svarta personer.

Pssst... Jag har försökt hålla mig ifrån onödiga spoilers så mycket som möjligt, så är du inte helt klar med serien så är det fritt fram att läsa ändå.


Här är 17 tankar jag hade när jag såg Familjen Bridgerton

I familjen Bridgertons värld har man lyckats bli kvitt rasismen på ett spännande sätt. Kungen har nämligen tagit sig en svart drottning vilket verkar ha raderat frågan om hudfärg i deras universum. Drottningens position har nämligen lett till att flera svarta familjer har fått upphöjda positioner och titlar.

Menar dem verkligen att vi hade kunnat utplåna rasismen så enkelt? Tanken är svindlande.

Läs mer: Därför är drottningen i Familjen Bridgerton svart

Vänta. Serien vände helt plötsligt från präktigt kostymdrama till orgiefester, utomhussex och live-sexting framför tjänarna. KUL!

Sex i trappa? Är det verkligen skönt?

Oh dear, why on earth am I thinking all of this in a British accent?! I must stop.

Snälla, säg att den där lockade miniluggen blir inne, det skulle bespara mig massa bekymmer med mitt bebishår runt pannan. Skulle jag bli en it-person?! *Hoppas*

Körde man på finska rycket som preventivmetod redan på 1800-talet?! Det här känner jag att jag behöver veta. Eller vänta, varför tror jag att den här serien är dokumentär helt plötsligt?

VARFÖR ÄR ALLA SÅ BEKANTA? Jo, de har varit med i Harry Potter.

Jag vill att alla bjudningar jag går på efter corona har samma blomsterarrangemang och uppstyrda dans… Vänta, skrev jag bjudningar? Bridgerton är fan INNE i mitt HUVUD!!

Hur säger man viscounten på svenska? HUR?

Ser nätta, tajta halsband ut så där på? Varför har inte alla det? Vågar jag spå en trend?

Varför är familjen Featherington en exakt kopia av Askungens styvfamilj? Petronella och Gabriella – I see you!

När kommer avsnittet när Dan Humphrey visar sig vara Lady Whistledown?

Apropå Lady Whistledown. Är hon inte lite vad Alex Schulman var på 90-talet i mediasverige? Eller vad Bloggbevakning är i Sverige idag kanske? Om hon hade varit anonym... Hon är ju 1337likes innan folk visste vem hon var!

Kontentan är i alla fall att det alltid verkar ha funnits en mediapersonlighet som har suttit på (och delat) komprometterande info, och som på så vis har hållit societeten i schack. Folk BRYDDE sig ju verkligen om vad Schulman sa om folk back then?

Alltså, Duke of Hastings absolut. Men har vi pratat nog om hans sparringpartner Will Mondrich?!

Hur fan har man aldrig undrat hur barn blir till förrän man gifter sig?

Man önskar ju att man kunde svänga från stum och stammande till att säga alla rätt saker på samma sätt som Daphne varje gång hon träffar the Duke of Hastings under uppvaktningen.

Daphne tar också upp saker som hon tänker på med killen hon är kär i? Hon säger liksom det hon känner och tänker, oavsett hur obehagligt ämne det är? Och får svar? Är det något man borde testa?


Nåväl! Det var mina tankar när jag plöjde Familjen Bridgerton på Netflix (på cirkus två dagar). Nu ser vi fram emot en säsong 2, eller hur?

Relaterade artiklar
Därför är drottningen i Familjen Bridgerton svart
Bridgerton-skådisarnas åldrar förvånar fansen – så gamla är de egentligen
Har du gjort kopplingen mellan Familjen Bridgerton och Harry Potter?
Så ser skådisarna från Netflix succé Familjen Bridgerton ut i verkligheten