Taylor Swifts nya konsertvideo släpps nu på Disney+

Taylor Swifts nya konsertvideo släpps nu på Disney+

Taylor Swift tillbringade sin tid i coronakarantän med att i hemlighet skriva låtar till sitt senaste album folklore. Istället för turnéer har hon nu spelat in en konsertvideo som släpps i dag, den 25 november, på streamingtjänsten Disney+.
10 saker du antagligen inte visste om Taylor Swift
Slå på ljud

Det var i somras som Taylor Swift, 30, avslöjade att hon släpper ett helt nytt album. Albumet heter folklore och i allra största hemlighet har hon jobbat på det under sin tid i coronakarantän. I somras överraskade hon fansen med den glada nyheten om det nya albumet.

Det var i ett inlägg på Twitter kvällen innan albumet skulle släppas som hon skrev:

”Det mesta som jag hade planerat för sommaren har ställts in, men en sak som jag INTE hade planerat för har hänt”.

Albumet folklore var en överraskning

Det nya albumet innehåller låtar som Taylor Swift fyllt med alla sina ”infall, drömmar, rädslor och funderingar”, hon har förklarat att albumet är ett resultat av hennes ”skenande fantasi i isoleringen”.

Även om Taylor skrivit låtarna i karantän har ett gäng andra artister och låtskrivare varit med i processen. I hennes presentation av albumet tackar hon sina fyra ”musikaliska hjältar”. Bland dem som hon nämner finns den välkända singer-songwritern Bon Iver, och även en viss William Bowery.

Till skillnad från hennes tidigare poppiga låtar så är de här lite annorlunda. Den här gången har hon influerats av amerikansk bluegrass och vismusik. Hon har tidigare berättat att det mesta handlar om hennes pojkvän Joe Alwyn.

Låten Peace handlar om kärlekslivet med Joe

En av låtarna på det nya albumet heter Peace och just den låten beskriver hennes kärleksliv med Joe väldigt bra. De tampas varje dag med att få ett privatliv, men Taylor har i princip börjat acceptera att det aldrig kommer gå till 100 %.

– Jag försöker hitta ett sätt att leva som gör det mer normalt. Det är exakt det som låten Peace handlar om. Det är som att inse att jag kanske aldrig kommer få uppleva ett fullständigt privatliv, som både jag och Joe egentligen dör för, sa Taylor Swift nyligen.

Allt om Taylor Swifts nya konsertvideo på Disney+

Men nu avslöjar hon en annan glad nyhet för sina fans. Eftersom alla konserter har ställts in det här året har hon kommit på en lösning – hon har spelat in en konsertvideo. Den nya konsertfilmen som gjorts tillsammans med Aaron Dessner och Jack Antonoff har premiär i dag på streamingtjänsten Disney+.

Även Bon Iver gästspelar i filmen och avslöjar detaljer bakom kulisserna.

Se trailern här:

Foto: TT

LÄS MER:

Taylor Swift vs Kanye West och andra kändisbråk vi minns

Taylor Swift tangerar Whitney Houstons rekord!

Nya filmer och serier på Disney plus i december 2020