Så undviker du att din morgon skiter sig fullständigt

Att gå upp tidigt på morgonen är redan tillräckligt jobbigt. Gör det hela lite lättare genom att följa våra tio säkra tips för en kaos-fri morgon.

Läs mer: Fem enkla knep för att organisera din garderob

1. Diska din smutsiga disk innan du går och lägger dig

Det tar inte så lång tid och det kommer vara så skönt att slippa vakna till en massa smutsiga tallrikar och glas på morgonen.

2. Förbered kaffe eller te kvällen innan

Om du har en timer på kaffebryggaren kan du förbereda allt och vakna till den ljuvliga doften av nybryggt kaffe. Om du inte hinner dricka kaffet hemma kan du införskaffa en termomugg och ta med det till jobb eller skola.

3. Förbered frukost

När du har ont om tid på morgonen är frukosten ofta det som prioriteras bort. Se till att få lite mat i magen genom att förbereda frukost kvällen innan. Kanske göra en macka som håller sig över natten, koka ägg eller göra chiapudding?

Läs mer: 15 gånger du har insett att du är beroende av kaffe

4. Ha en matlåda redo i kylen

Ibland går det inte att undvika köplunch, men att förbereda matlådor kvällen innan är mycket mer skonsamt mot plånboken.

5. Lägg nycklar, plånbok och mobil där du hittar dem

Inget ödslar så mycket tid på morgonen som att desperat springa runt i lägenheten och leta efter nycklarna. Även mobilen, busskort och plånbok har en tendens att glömmas bort i diverse fickor. Leta reda på och lägg grejerna du behöver på en plats där du snabbt hittar dem.

6. Ladda din mobil och dator

Se till att lägga dator och mobil på laddning under natten för en kaos-fri morgon och dag.

7. Lägg mobilen med alarmet en bit bort från sängen

Om du har en tendens att gå på autopilot på morgonen och trycka på snooze-knappen om och om igen kan en god idé vara att placera mobilen en bit bort från sängen. Då måste du faktiskt kliva upp för att stäng av larmet – och vips så är du uppe ur sängen!

Läs mer: 15 tips för dig som börjar universitetet i höst

8. Gå och lägg dig en rimlig tid

Det enklaste sättet att få en bra och lugn morgon är utan tvekan att få ordentligt med sömn under natten. Stäng av Netflix – du behöver inte kolla på gamla avsnitt av Vänner till klockan 2 på natten.

9. Lägg fram morgondagens kläder

Förbered din outfit kvällen innan och lägg fram kläder och underkläder. Du kan snabbt hoppa i kläderna på morgonen och sparar tid.

10. Gå upp fem minuter tidigare än vad du brukar

Fem minters extra sömn gör inte världens skillnad för dig, så släpa sig upp ur sängen och lägg de extra fem minuterna på att äta frukost i lugn och ro.

Läs även:
Enkla knepet som gör det lättare att välja kläder på morgonen
Rensa hemma! Sju sätt att få ordning i ditt liv inför det nya året
Problemen med rumskompisen alla känner igen – och hur du löser dem

Foto: Unsplash