vanskap

Sex sorters vänskap som boostar dig

Mycket tyder på att vi blir som vi umgås, så det gäller att satsa på rätt parhäst om du vill boosta din position på den sociala arenan.

Det finns kompisar och så finns de där kompisparen som man alltid avundas. Radarparen med matchande designerväskor som är helt koordinerade i både klädstil och briljans. Det är parhästarna vars succékarriärer endast förstärker varandras pärlband av framgångar. De är snygga, smarta och socialt mäktiga.

Det är dags att alliera dig med rätt sidekick. Vem är din powerpolare?

Missa inte:
Baaam listar: Sveriges 25 coolaste kvinnor 2016
8 saker du måste göra med din bästa vän under 2016
11 saker ALLA tjejer gör med sina bästa vänner

Tvillingparet


Kändisexempel: Karlie Kloss och Taylor Swift.

Kompisparet med matchande väskor och outfits som påminner lite för mycket om varandra. Deras nära relation väcker ibland frågor om kompiskärleken kanske är något mer än just kompiskärlek. Det är tjejkompisarna som postar puss-selfies, sover över hos varandra och aldrig tvekar på att uttrycka sin beundran och kärlek till varandra.

Power-prognos: Vänner för livet, eller tills en kille kommer i vägen.

Långkörarna


Kändisexempel: Kate Moss och Naomi Campbell.

Tjejerna som vet allt om varandra och har varit med tillräckligt länge för att ha sett den andra göra det mesta. De är starka var för sig men har formats tillsammans. Deras gemensamma erfarenheter håller dem samman och även om de hänger med andra powerpolare, kommer de alltid tillbaka till varandra och skrattar åt gamla minnen tillsammans.

Power-prognos: Livslång. Det har ju trots allt redan gått flera årtionden.

Fitnessfantasterna


Kändisexempel: Gwyneth Paltrow och Madonna.

Det gemensamma intresset för svettiga spinningpass och fräscha smoothies joinar de här ambitiösa damerna. Oavsett om det gäller kärleksproblem eller träningsövningar pushar de varandra framåt. Vänner som svettas ihop, håller ihop.

Power-prognos: De är hängivna varandra genom träningstrender och it-dieter.

Musorna


Kändisexempel: Stella McCartney och Liv Tyler.

Hollywoodtjejerna med designervänner är ett av de starkast lysande powerparen. Musan är klädd i stjärndesigners kreationer och slutar aldrig inspirera sin kreativa vän till nya fantastiska skapelser. De behöver varandra lika mycket och slutar aldrig glänsa.

Power-prognos: Kompisar så länge de är trendiga. Antagligen väldigt länge.

Jobbkompisarna


Kändisexempel: Allison Williams och Lena Dunham.

De träffades på jobbet men insåg att det var bästa vänner innan första arbetsdagen var över. Nio till fem är de BFFs som stöttar varandra genom projekt efter projekt, men vänskapen har ännu inte tagit sig bortom skrivbordet. Kan de hänga en lördag utan att snacka jobb?

Power-prognos: Kan vara för alltid, men allt handlar om de håller kontakten när båda stämplat ut.

It-tjejerna


Kändisexempel: Cara Delevingne och Suki Waterhouse.

Vänskapen mäts i antalet berusade selfies på Instagram. Det är radarparet som räcker ut tungan med en öl i handen och kompisens tunga i örat. De är sociala högdjur med kändistäta telefonböcker som njuter av den andras lika höga status. När it-tjejerna har hemmafest vill alla vara där och de teamar gärna upp sig med andra kända partypolare.

Power-prognos: Kortvarig. Så fort den ena blir en b-kändis slutar den andra att svara i telefonen.

Läs även:
25 tecken på att ni verkligen är bästa vänner
19 saker alla borde säga till sin allra bästa vän
Bevisat: Singeltjejer är smartare än andra

Foto: IBL