Annons
 

ONLYs designer om varför jeans aldrig går ur tiden

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 
Marieke Beemsterboer. Till höger: Coral denim knickers, 299:95 kr.

Marieke Beemsterboer. Till höger: Coral denim knickers, 299:95 kr.

ONLYs chefsdesigner Marieke Beemsterboer är den som drar de första linjerna och kontrollerar de sista sömmarna när ONLY tar fram nya kollektioner. Här berättar hon mer om favoritplagget jeans och varför denim aldrig går ur tiden.

Annons

Bär du ofta jeans och denimplagg själv?

– Ja, jag är nästan en denimknarkare. Jag kan inte leva utan dem. Jag har nog 100 par jeans i min garderob hemma och samlingen bara fortsätter att växa. När jag har lagt till ett par nya jeans till min samling finns det inget sätt jag kan förmå mig att bli av med dem igen.

Varför tror du att jeans är så populära?

– Det finns många skäl till varför. Ett par bra jeans passar alla och jeans är bara så bekväma att ha på sig. Jeans passar också för alla tillfällen, på jobbet, på festen och på en slapp söndagsmorgon under promenaden till bagaren. Plus att du behöver inte tänka så mycket på vad du ska använda till ett par jeans. Om du till exempel köper en kjol måste du först tänka på hur du ska styla den. Ska du bära den med tights eller leggings och fungerar den bäst med skor eller stövlar? Men med jeans behöver du inte tänka på sådana saker alls, allt passar till jeans.

Vart ifrån får du din inspiration när du planerar en ny kollektion?

– Från väldigt många olika platser. Vi arbetar nära våra leverantörer som är experter på material, färger samt arbetsprocesser och jag vinner mycket på det. Jag håller också mig självständigt uppdaterad om de senaste trenderna, ofta via bloggar men också även genom att hålla koll på vad som händer på catwalks under modeveckorna världen över. Jag reser också ganska mycket, Tokyo i synnerhet då det är ett bra ställe för att observera nya trender vad gäller jeans.

Vad är det som gör ONLY så speciellt?

– ONLY har vuxit väldigt mycket på grund av att vi har stått för och gjort det vi gör bäst, jeans, jeans och jeans! Av denna anledning kommer ONLY att alltid vara coolt eftersom det finns och kommer bara finnas en ONLY.

1. Ultimate stretch, 299:95 kr.
2. Auto low, 699:95 kr.
3. Gwen boyfriend, 1199:95 kr.
4. Princess emma, 399:95 kr.
5. Ruth ankle, 459:95 kr.
6. Ultimate stretch, 299:95 kr.

Av: Rose-Marie Söderlund