Annons

Fit couple lifting dumbbells together

 

Ragga på gymmet – okej eller nej?

Gymmet ur flirt- och raggsynpunkt – hur funkar det egentligen? Vad är yaay och vad är neej och vilka träningsformer är raggvänligast?

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 

Hata det eller älska det, men faktum är att de flesta gymbesökare tycker att det är en bra idé att flirta på gymmet. I en studie gjord av Match.com förra året svarade hela 83% av de tillfrågade att det var en självklarhet för dem och mer än hälften uppgav att de tränar för att bli mer attraktiva för en potentiell dejt.

Annons

Enligt Europabarometern är svenskarna Europas mest aktiva folk. Kanske är det därför gymmet verkar ha blivit den nya mötesplatsen för både flirtar och dejter.

Att träna med någon har också fina fördelar och det sägs ju vara lite av en ice-breaker att göra något fysiskt tillsammans första gången man ses.

Vi tog ett snack med några träningsprofiler för att få veta vad de tycker.

Flirta på gymmet – ja eller nej? Så tycker träningsprofilerna!

sofia_sjostrom_dejting

Sofia Sjöström, PT-Fia: ”Känn av läget”
– Det finns nog inga rätt eller fel i den frågan. Hittar man någon som verkar intressant så kan gymmet vara en bra plats att träffas på. Samtidigt behöver man respektera att en del bara är där för att träna och inte vill bli uppraggade. Det är nog bra att känna av helt enkelt. Och om det skulle finnas ett intresse kan man ju fortsätta dejtandet utanför gymmet.

Li_awall_dejting_gym

Li Åwall: ”Undvik fysisk kontakt”
– Var försiktig med att flirta på gymmet. Många är där för att träna och ha egentid. Men om du märker att du får ögonkontakt kan du gå fram och säga hej och presentera dig. Var även försiktig med att ta fysisk kontakt med någon, genom att till exempel gå fram och visa hur man gör en övning på rätt sätt, och börja justera hur han eller hon ska stå och röra sig genom att lägga en hand på honom eller henne. Då kan det bli väldigt fel. Så ja, flirta på gymmet är okej, men var försiktig.

Elin_kojs_dejting_gym

Elin Kjos: ”Många killar visar intresse”
– Jag kan svara både ja och nej på den frågan. Själv går jag aldrig till gymmet för att flirta eller ragga. Jag skulle nog ha svårt att koncentrera mig på träningen om jag gick dit med inställningen att göra det. Jag är dock väldigt van vid att killar visar intresse när jag är och tränar och jag tycker att det är okej, så länge det inte blir ett störande moment. Det värsta som finns är killar som inte respekterar att man inte är intresserad eller inte känner av situationen. Att komma fram mitt under ett set eller liknande är definitivt inte okej. MEN gymmet är ett bra ställe att träffa likasinnade, så varför inte!

Så här gymflirtar du
Tipsen du behöver för att framstå som cool snarare än creepy.

Var hjälpsam
Du behöver inte agera någon annans PT (please, don’t), men lite trevlig hjälpsamhet är aldrig fel. Fråga till exempel om du ska fylla på någons vattenflaska när du ändå ska fylla din egen.

Tänk på outfiten
Skippa de fem år gamla mjukisbyxorna om du är ute efter en flirt på gymmet. Klä dig i plagg som får dig att känna dig självsäker och snygg.

Le
Ett leende och lite ögonkontakt är toppen. Och om det inte leder till en flirt eller dejt så bidrar det till att sprida god och varm stämning, vilket är viktigt för alla.

ThinkstockPhotos-517225860

Här har du störst chans till romans
Låt oss snacka sexercise!

Crossfitgymmet
Crossfit präglas av sammanhållning och vänskap. Den här grymma träningsformen får endorfinerna att flöda intensivt. Som gjort för romans.

Fria vikterna
Våga dig till avdelningen för de fria vikterna bland alla killar och visa att du är lika mycket boss som dem!

Gruppträningen
Gå på några olika pass och spana efter en potentiell flirt. Om du får connection med någon är det spännande att se om hen dyker upp på samma pass nästa vecka. Så bra motivationsfaktor!

Stretchingen
Efter ett hårt träningspass kan det vara bra att stretcha. Stanna kvar och gör det på gymmet eftersom det är en optimal chans till att fortsätta snacka med din flirt!

Av: Jenny Toresson
Foto: Thinkstock

 


 
 


Annons