Experterna: 8 tips för ett hetare sexliv när allt verkar gå på rutin

Experterna: 8 tips för ett hetare sexliv när allt verkar gå på rutin

Leksaker, oljor och orgasmfritt. Anna och Amanda från ”Alla våra ligg” delar med sig av sina bästa tips för att få en nytändning i sexlivet.

Läs mer: Baaam testade nätets mest hajpade sexleksak – så bra var den

I början av förhållandet är allt superspännande, hela tiden. Ni ligger bakom en buske utanför klubben och är så uppe i hånglet i köket att tomatsåsen bränns vid. Kåtheten liksom vibrerar mellan er. Men den här känslan håller sällan i och sexet, som på många sätt kan vara både fantastiskt och skönt, går lite på rutin.

Baaam har pratat med Amanda Colldén och Anna Dahlbäck, tjejerna bakom succépodden ”Alla våra ligg”, om exakt hur man gör sitt inrutade sexliv lite hetare.

Läs mer: Jo, det går! Här är 3 enkla steg till fontänorgasm

Införskaffa sexleksaker

– Ett basic tips, men som jag tror många är rädda för, är att testa sexleksaker. Om man väl vågar testa finns det en hel värld av möjligheter som öppnas upp. Många människor tycker att sexleksaker är något man använder om det krisar. Men jag tycker att sexleksaker är ett väldigt enkelt sätt att få ett hetare sexliv, säger Anna.

Orgasmfritt

Tanken är att du och din partner ligger flera dagar i sträck, ni bestämmer på förhand hur många. Ni gör det varje dag och har sex tills båda är nära – men ni får inte komma.

– Då bygger man upp en kåthet och frustration. Man går inte lika rakt på sak heller och har ingen brådska.

Onanera framför varandra

Onanera framför din partner och gör det precis på samma sätt som när du är ensam. Från start till att du kommer. Låt inte din partner göra nånting utan hen ska bara titta på.

– Det kändes otroligt intimt och fint med min kille. Det är ett bra sätt att lära känna varandra och kan ge mycket inspiration, säger Anna.

Läs mer: Äntligen! Nu kan du köpa sexleksaker via Baaam

Reta upp varandra

Bygg upp en lust och kåthet under dagen genom att reta upp varandra. Att skicka sexiga sms är klassiskt men testa även lite mer avancerade saker som en fjärrstyrd vibrator som din partner får styra.

– Ni retar upp varandra lite förbjudet och vet att när vi kommer hem, då jäklar. Ett annat tips är att skriva listor till varandra på fem saker ni vill att den andra partnern gör med en när man inte är förberedd, säger Amanda.

Avsätt tid för intimitet

– Det är viktigt att hitta tid för varandra och inte försöka klämma in sex när man tänker på jobb. Är det skitsvårt att hitta tid och lust? Boka en tid då ni faktiskt är intima med varandra. Ni kanske bara ligger och snackar. Gör det minst en gång i veckan.

Använd oljor

– Jag älskar oljor. Till och med babyolja är så bra för kåthet. Det finns även många oljor som förhöjer känslan och kittlar som faktiskt funkar superbra. Om ni inte är så sugna på sexleksaker är detta ett bra mellanting, säger Anna.

Hångla

– Det gör mycket för kåtheten mellan varandra. Ligg och hångla länge. Det är så himla underskattat. Och hångla för att hånglandets skull, inte för att ni måste ha sex.

Missa inte! 6 tips för att ha nice sex i duschen – utan att slå ihjäl dig

Prata om sex

– Det här är lite av en vattendelare, men jag gillar att höra om min killes gamla ligg. Det gör honom till en mer sexuell person. Jag tycker om vetskapen att han har gjort saker förut. Öppna upp för att det inte måste vara superförbjudet att prata om tidigare erfarenheter, säger Amanda.

Känns tidigare erfarenheter lite väl magstarkt? Håll det fiktivt istället och prata om era fantasier.


Att ert sexliv känns tråkigt är inte det lättaste att ta upp med sin partner. Anna och Amanda tipsar om att lägga fram förslag på nya grejer istället för att prata om det som ett problem.

– Föreslå nya saker som: ’Jag köpte en olja idag, kan vi inte testa den’. Om jag börjar tänka på att det är ett problem så skulle jag tappa kåtheten lite. Det blir en press att leverera, säger Anna.

Om du eller din partner inte känner särskilt mycket lust är det extra viktigt med kommunikation. Ibland kan minskad lust bero på något annat i livet.

– Man kanske går igenom en stor förändring, har blivit deprimerad eller känner sig stressad. Det kan vara vad som helst. Då är nyckeln till allt kommunikation. Ta tag i grundproblemet som gör att personen inte är så sugen. Det går inte att tvinga på en kåthet och spontanitet, säger Anna.

En svacka i lusten behöver dock inte ha ett samband med något annat i livet.

– Sexlusten kan dippa även om det inte beror på något annat, det är normalt, säger Amanda.

Foto: IBL/Shutterstock, Lisa Persson