bad boys

Därför faller du för bad boys (eller bad girls)

Det är mysteriet som många av oss vill ha svar på: Varför dras vi till dominanta bad boys och bad girls? En ny studie ger oss en möjlig förklaring.

De flesta är överens om att självförtroende är sexigt, men det är skillnad på att vara självsäker och dominant. Nu snackar vi om inte om dominans á la ”50 shades of Grey” utan om personer som är bestämmande, bossiga och gillar att ha kontroll. Många tjejer, och killar, dras till partners som har de här kvalitéerna utan att förstå varför. Men en ny tysk studie, ledd av professorn Gilda Giebel, visar att två personlighetsdrag gör dig mer benägen att söka dig till en dominant partner.

#1: Du är en spännings-sökare

Forskarna kom fram till att människor som söker spänning i sina liv och är beredda att ta risker för att få den spänningen, är mer sannolika att föredra dominanta partners. De som lätt blev uttråkade och oftare gjorde saker på impuls (som att ha osäkert sex) föredrog dominanta partners. Forskarna menar att den lite ”farliga” och bossiga partnern blir spänningen de här personerna behöver för att känna sig stimulerade.

#2: Du lider av ångest

I studien var det kvinnor med stora ångestkänslor som sökte sig till dominanta partners i en större utsträckning, eftersom de erbjöd trygghet och skydd. Det handlade alltså inte så mycket om att de dominanta personerna var sexiga eller spännande.

Även om stereotypen om att tjejer gillar bad boys verkar ha ett mått av sanning i sig, kan även killar söka sig till tjejer av samma anledningar. Och det finns givetvis flera andra orsaker än de här till att du söker dig till en dominant partner. Kärlek och attraktion är som vi vet, komplicerat.

Läs även:
Så många dagar har du sex under din livstid
Så träffar du en partner (expertens bästa tips!)
Sommarens vanligaste sexproblem (och lösningarna!)

Källa: Psychology today

Foto: Thinkstock