Vad händer när killar får stånd?

Fem hårda fakta om stånd (som du inte visste tidigare!)

Sömn och sötsaker kan vara en hävstångseffekt. Den manliga erektionen besitter oerhörd potens, inte ens döden stoppar den.

1. Det finns olika sorters stånd

Även om penisen beter sig likadant vid de olika stånden, finns det olika orsaker till att en kille blir hård. En typ av stånd uppträder under natten och behöver inte ha något att göra med om killen är kåt eller inte. Detsamma gäller den sorts erektion han får av saker han hör, ser eller fantiserar om. Vissa rörelser, typ skakningar, kan också ge stånd och det är inte ovanligt att killar får erektion när de åker buss eller tåg. Sist men absolut inte minst, finns såklart den typ av stånd som killar får av fysisk beröring.

2. Sötsaker gör honom hård

Doften av lakrits och munkar kan öka blodcirkulationen till en killes penis med nästan 32 procent, enligt en amerikansk undersökning från 2015. Det som gav mest effekt på studiedeltagarnas nedre regioner var blandningen av lavendel och pumpapaj. Den söta kombinationen ökade cirkulationen till deras kön med 40 procent. Vem hade kunnat ana att en pumpkin spice latte från Starbucks och potpurri är hemligheten bakom hett sex?

3. Han blir hård elva gånger om dagen

Genomsnittsmannen får stånd ungefär elva gånger varje dag, varav tre till fem tillfällen sker under natten. Det här betyder givetvis inte att han är kåt alla gånger snoppen ställer sig i givakt, även om det ser ut så.

4. Han kan få stånd både när livet börjar och slutar

Det där du såg på din gravida kompis ultraljudsbild kanske inte var så gulligt trots allt. Ett pojkfoster kan nämligen få erektion redan i livmodern!

Ännu mer läskigt är det att killar kan få erektion efter döden. Om en man dör i en upprätt position kan gravitationskraften göra att kroppen pumpar ut blod i snoppen när hjärtat slutat slå, vilket resulterar i stånd.

5. Bättre sömn = bättre bånge

Precis som dålig sömn påverkar kroppen negativt på andra sätt, mår inte din killes ståfräs särskilt bra av sömnbrist. Efter en sömnlös natt kan han ha faktiskt få det kämpigt att hålla vind i seglen.

Relaterat:
8 problem du bara förstår om du lever i tajta jeans
11 tips för ett hetare sexliv

Källa: I fucking love science, Women’s health, RFSU
Foto: Thinkstock