Guide till tantriskt sex

Nybörjarens guide till tantriskt sex – testa nu i åtta enkla steg

Har du alltid varit nyfiken på tantriskt sex? Här är din chans. Baaam guidar dig till allt du behöver veta för att utforska tantrans sensuella dragningskraft.

Vad är tantriskt sex?

Tantriskt sex, eller bara tantra, är en modern västlig variant av ett indiskt filosofiskt sexkoncept. Ofta kopplas tantra ihop med new age-tolkningar av hinduistiskt och buddistiskt tantra och ses som en slags helig sexualrit, fastän det kanske har lite med den ursprungliga tantran att göra. I dag ses ofta all form av spirituell sex som tantrisk och ofta är målet att lyfta deltagarna till en högre, spirituell nivå.

Tantra betyder att ”expandera och sprida” och generellt kan man säga att tantran fokuserar på intimitet och mindfullness för att nå njutning. Det handlar om att lämna gamla föreställningar, osäkerhet, självmedvetenhet och oro bakom sig och följa kroppens egna rytm, befrias från stress, ta det lugnt och få en djup kontakt med sig själv och andra. Egentligen handlar inte tantra främst om sex utan om en intim praktik. I tantran finns inget mål att nå orgasm eller ha penetrerande sex – dock leder tantran ofta i alla fall till sexuella upplevelser.


Åtta steg för att utforska tantriskt sex

1. Välj en bra plats och tid

Steg ett för tantriskt sex är att skapa en ”helig plats”. Tänd doftljus, bädda med fina bäddset, sätt på lugn musik och häll upp ett glas vin. Och se till att ha tillgång till vatten, det är bra att hålla sig återfuktad. Se också till att ni har gott om tid på er och att det inte finns något som stressar – minst två timmar är bra att planera in.

2. Var bekväm

Dra kanske inte på dig din gamla slitna hoodie men det är ändå viktigt att känna sig bekväm. Vissa vill vara helt nakna från början medan andra vill klä av sig under tidens gång. Försök också att vara avslappnad och öppen fastän det ibland kanske känns märkligt och lite pinsamt. Låt det bara vara och gå in för att ge det ett försök.

3. Kom i synk med din partner

För att du och din partner ska komma i rätt stämning är det ofta en bra start att sätta er tillsammans på sängen, sätta på lite musik och titta in i varandras ögon under en hel låt. På så sätt blir man mer mindfull och testa också gärna att synkronisera andningen under tiden.

4. Var ett med dina känslor

Genom tantrasexets gång är det viktigt att inte trycka bort de känslor som dyker upp utan att låta dem närvara och ta dem på allvar. Känner du dig spänd? Andas genom det tills du slappnar av. Genom att låta känslorna vara närvarande kan du och din partner få en närmare kontakt, något som är nödvändigt för bra tantriskt sex.

5. Låt det övergå i massage

En tantrisk massage börjar med en mjuk, flörtig beröring av kroppens icke-erogena zoner. Vissa tycker om att använda fjädrar, silke, varmt vax eller is för att skapa olika sorters känslor. Beröringen kan bli allt mer sexuell medan tiden går – dock är varken penetration eller orgasm målet för tantriskt sex.

6. Testa Yab-Yum-positionen

Yab-Yum-positionen är en position som kan göras med eller utan kläder. I positionen sitter traditionellt mannen med sina ben korslagda och kvinnan sitter i hans knä vänd mot honom – men det funkar såklart lika bra oavsett vilket kön man har. De två ska sedan omfamna varandra och synkronisera sina andetag. Närheten får er att komma varandra närmare.

7. Testa en tantrisk kyss

En tantrisk kyss är ungefär som en vanlig kyss men i slow motion. Denna kan med fördel göras i Yab-Yum-positionen och det går helt enkelt till så att ni kommer nära varandra, andas tillsammans och kysser varandra långsamt och sensuellt.

8. … och så till sexet

När man så blivit fullständigt närvarande kan man övergå till mer sexuella akter – eller inte. Allt beror hur man själv känner och vad man själv vill. Om man vill ha sex ska man tänka på att fortsätta vara mindfull, låta varje rörelse ta tid och känna in allt som sker. Tänk att komma så långt från en jakt mot ett klimax som det bara går och istället njuta av varje sekund.

Vill du ha ännu mer heta sextips? Här kan du läsa allt om olika sexställningar och hur du kan få en härligare orgasm.

Läs också: Fem sexställningar som passar perfekt när du är trött

Foto: Thinkstock

Inspiration: Men’s Journal

Relaterade artiklar

Det här är din hetaste sexdröm – baserat på ditt stjärntecken

Experterna: 8 tips för ett hetare sexliv när allt verkar gå på rutin

6 tips för att ha nice sex i duschen – utan att slå ihjäl dig