Sex när man är sjuk så gör du

Kåt och och förkyld? Så har du influensasex – utan att smitta din partner

Snörvlig, febrig – och sugen på sex? Ingen dum idé: Endorfinerna kommer att få dig att må lite bättre, i alla fall tillfälligt. Men hur undviker du att dela bakterier med din partner? Här är vår guide till säkert influensa-sex.

Läs också: Blodigt, kladdigt och superhärligt – våga ligga när du har mens

Låt inte en förkylning stoppa dig från att sexa med din partner om du är sugen på det. De virus och bakterier som orsakar vanlig förkylning och influensa lever inte i sperma och vaginala flytningar, så du kan faktiskt ha sex utan att sprida dina baciller. Men det finns några saker att tänka på. Här guidar vi.


5 råd för att sexa utan att sprida snuva

1. Virus och bakterier lever och frodas i saliv så kysser ni varandra är chansen hög att din partner snart börjar nysa.

2. Dessutom kan virus och bakterier överleva i tre dagar på en soffa, så se gärna till att bädda nytt innan ni kör igång.

3. Det kan även hända att förkylningsvirus finns på huden och de kan också överföras via het, tung andning och nära fysisk kontakt. Så ju mindre kontakt desto mindre risk för smitta.

4. Tvätta händerna direkt efteråt, eller använd handsprit – på händerna.

5. Ta gärna en dusch direkt efteråt för att ytterligare minska smittorisken, varför inte tillsammans?


Här är bästa sexställningarna

1. Onanera tillsammans

Vill du vara så säker det går? Testa att onanera tillsammans. Plocka fram era sexleksaker och berätta detaljerat vad ni skulle vilja göra med varandra medan ni tillfredsställer er själva. Ibland kan det vara sexigare än att faktiskt ha sex. Här är sju sexiga tips för att onanera med din partner och här är tre enkla steg till fontänorgasm.

2. Satsa på oralsex

Vill ni komma lite närmare? Det är osannolikt att smittas av förkylning och influensa av oralsex, eftersom ni inte utbyter saliv och man inte kan fånga upp förkylningsbakterier med könsorganen. Däremot kanske du vill vänta tills du varken är täppt eller har rinnsnuva. Här får du sex tips som gör honom bättre på oralsex.

3. Rid varandra

Vill du ha omslutande sex är en av de säkraste sexställningarna att låta den som är frisk rida den andre. På det sättet får ni en bit emellan era ansikten. Men se upp för att hosta! Vänder den som rider på sig så att ni inte tittar på varandra minskar risken för smitta ytterligare.

4. Bakifrån

Även alla typer av sexställningar där den ena tar den andre bakifrån, som doggystyle, kommer sprida skälvningar av orgasm snarare än feber. Här finns flera spännande varianter att testa och här kan du läsa mer om analsex.


Men undvik den här!

Missionären

Här ligger ni nära med era ansikten, ser varandra djupt i ögonen – och utbyter bakterier i en rasande takt. Råkar ni dessutom glömma bort er i stundens upphetsning och kyssas passionerat blir smittorisken skyhög.

Läs också: 7 spännande sexställningar du aldrig testat innan

Källa: Vice

Relaterade artiklar
6 tips för att ha nice sex i duschen – utan att slå ihjäl dig
Sexställningar: Det säger din favoritposition om dig
18 tips som faktiskt förändrar ditt sexliv