Artikeln innehåller reklamlänkar
Så har du sex i duschen

6 tips för att ha nice sex i duschen – utan att slå ihjäl dig

Att ha duschsex utan att halka eller ramla känns bara det som en bedrift, men du ska ju gärna kunna komma också. Baaam ger dig sex sextips till duschen.
Stjärntecken du matchar med
0:53

Efter reklamen: Stjärntecken du matchar med

(0:53)

Slå på ljud

Läs mer: 9 spännande sexställningar du inte har testat förut

Duschsex kan vara riktigt trevligt om du gör det rätt. Dessutom slår du två flugor i en smäll – du får både ligga och blir ren. Men det finns såklart även en del nackdelar med duschsex. Allt vatten kan förstöra glidet och hala ytor gör det lätt att ramla. Så för att undvika onödiga sexskador finns det några saker att tänka på.

1. Satsa på silikonbaserat glidmedel

Vattnet i duschen spolar bort vattenbaserade glidmedel och din egen, naturliga våthet. Investera istället i ett silikonbaserat glidmedel (länk till butik) för maximal njutning.

2. Gör badrummet rent och mysigt

Det är kanske självklart för vissa men hårrester i golvbrunnen och ett smutsigt badrum kan döda lusten ganska snabbt. Se till att badrummet och duschen är rena och fräscha. Gör det gärna lite extra mysigt med levande ljus och väldoftande oljor.

Läs mer: Guide: Tre enkla steg till fontänorgasm

3. Använd intimtvål

Det är riktigt mysigt att tvåla in och massera varandra i duschen. Det är dock mindre trevligt om tvålen letar sig in i ögon, mun eller andra känsliga delar. Se antingen till att tvålen stannar utanpå kroppen ett byt ut din vanliga duschtvål mot en mild intimtvål (länk till butik).

4. Håll i er

Det här är inte det sexigaste av tips – men likväl nödvändigt. Vatten, tvål och oljor leder till hala kroppsdelar och badrumsytor. Var noga med balansen och tänk på var du sätter händer och fötter för att inte halka eller ramla. Nu kan klassiska pensionärs-köp som halkmattor (länk till butik), vattentåliga pallar och stödhandtag med sugproppar komma till nytta.

Läs mer: Kåt och förkyld? Så har du influensasex – utan att smitta din partner

5. Plocka fram vattenfasta leksaker

Duschsex är ett ypperligt tillfälle att testa olika sexleksaker (länk till butik) – 100 procent vattentäta sådana. Be safe, folks.

6. Välj ställningar med omsorg

Det finns sexställningar som funkar i duschen och det finns de som inte gör det. Sex i duschen är trots allt redan lite farligt, du behöver inte utmana ödet ytterligare med ställningar värda Cirque du Soleil. En bra ställning är stående ansikte mot ansikte: den ena partnern står med ryggen mot väggen, lyfter upp ena knät och vilar benet i den givande partnerns armveck. Ytterligare en ställning som passar bra i duschen är stående doggy. Utnyttja pallen för smidigt oralsex och använd gärna duschmunstycket för att stimulera klitoris.

Foto: IBL/Shutterstock