Annons
 

Robert Gül från Project Runway: ”Jag föredrar att klä mogna kvinnor”

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 
Robert Gül vann första deltävlingen i Project Runway Sverige

Robert Gül vann första deltävlingen i Project Runway Sverige.

I går kväll hade ”Project Runway Sverige” premiär och under första avsnittet var deltagarnas uppgift att skapa en look som skulle återspegla respektive designer och dennes stil. Robert Gül, 35, blev den första vinnaren och Baaam fick möjligheten att ställa fem snabba frågor:

Annons

Hur kändes det att vinna första deltävlingen?
– Jättebra, men väldigt overkligt och otippat eftersom det var första deltävlingen och man visste inte vad de andra gick för. Jag hade ju någon form av självförtroende, men det var skönt att få det bekräftat och peppade mig till att vilja göra ännu bättre ifrån mig.

Var du rädd att du inte skulle hinna göra klart din outfit?
– Jo, alltså jag var verkligen stressad. Jag hade inte sytt ett enda plagg sedan min examen på Textilhögskolan i Borås, 2004. Blev klar i absolut sista sekund!

Hur förberedde du inför Project Runway Sverige?
–  Oj, allt gick ju väldigt snabbt så jag hann inte direkt förbereda mig så mycket. Eftersom jag startat mitt eget klädmärke, And Yellow Paper, så försökte jag mest jobba undan en massa på den fronten eftersom jag inte kunnat jobba på det under tiden programmet spelats in. Mina kläder har faktiskt varit med i er tidning!

Vem är din favoritdesigner?
– Alexander Wang, Givenchy och Vivienne Westwood.

Du har sagt att du skulle vilja klä Rihanna, varför?
– Egentligen är hon inte en kund för mig, då hon är väldigt ung. Jag föredrar att klä mogna kvinnor. Men när jag ser henne på röda mattan får jag stor repsekt för att jag tycker hon har väldigt god smak. Det skulle kännas som en utmaning, och jag älskar utmaningar!

Vad säger ni? Vann rätt person? Åkte rätt person ut? Kommentera!

Robert Güls kreation för Project Runway Sveriges första deltävling.

Robert Güls kreation för Project Runway Sveriges första deltävling.

Av: Sania Claus Demina Foto: Johnny Wohlin, Anton Östlund, TV3.se