hårtrender sommaren 2016

10 trendiga frisyrer att satsa på sommaren 2016

Slarvigt, flätat, romantiskt eller uppsatt – bland sommarens trendigaste frisyrer, finns något för alla. Här är 10 trendiga frisyrer till sommaren 2016 som vi inte kan få nog av.

1. Snyggt slarv

Årets slappaste hårtrend, LOMO (”low maintenence hair”) är också den bästa eftersom den passar alla hårtyper och hårdagar. Det ska se ut som om du har somnat i din frisyr, ett snyggt slarv helt enkelt. Bottega Veneta satsade på rufsiga uppsättningar med lösa hårtestar, men en slarvig tofs funkar lika bra.


frisyrer sommaren 2016

Från Bottega Venetas visning.

BT: Bottega Veneta

2. Twistad tofs

En tofs som snurrats till en lång spiral, är en av de finaste frisyrerna den här säsongen. Och så enkel att göra! Samla håret i nacken och fäst med en tofs. Tvinna sedan hästsvansen till en spiralform och fäst änden med en genomskinlig tofs. Ju hårdare du snurrar håret, desto tightare blir själva spiralen.

frisyrer sommaren 2016

Backstage på J W Anderson.

3. Slarviga flätan

Den rufsiga flätan syntes på många av vårens visningar, bland annat hos Michael Kors och Alexander McQueen. Vi gillar modellen Chrissy Teigens version från Oscarsgalan som är sådär lagom slarvig. Gör en inbakad fläta och dra ut ett par hårtestar runt ansiktet. Lös upp flätan lite för en rufsigare känsla och avsluta med hårspray.

Chrissy Teigen hår sommaren 2016

Chrissy Teigen i en snygg fläta.

4. Våfflat

Vi trodde inte att den här frisyren skulle få en comeback, eller att vi skulle gilla den – men det gör vi. Det våfflade håret för genast tankarna till ett mellanstadiedisco, men om det görs rätt (läs lagom mycket) blir resultatet istället en bohemisk känsla. En våffeltång kan bli årets bästa investering.

våfflat hår sommaren 2016

Våfflat hår på Stella McCartneys visning.

5. Blair Waldorf 2.0

Tiaror, diadem med frukter och stora hårspännen – våren 2016 tar håraccessoarer till en ny nivå. Men tänk mer boho-chic än Blair Waldorf, det ska inte kännas preppy. Gör som Alexa Chung och styla håret med en brosch för en mer uppdaterad känsla.

hårtrender sommaren 2016

Alexa Chung sportar en stor hårtrend till sommaren 2016.

Läs även:
Fen vanliga hårmissar du gör om du är blondin
Frida Fahrman: ”Vad som alltid finns i min sminkväska”
Stor guide: Så får du bäst resultat med brun utan sol

6. Low bow

Hos bland andra Lanvin, Dior och Oscar de la Renta var det en fullkomlig rosettfest i modellernas hår. Det var sidenband, Samla håret i en tofs och gör en vackert knuten rosett lågt i nacken, en så kallad ”low bow” eller knyt in ett band i en håruppsättning som hos Lanvin.

frisyr sommaren 2016

Backstage hos Lanvin inför sommaren 2016.

7. Sidosvept

Sidosvepta lockar tillför omedelbar elegans. Det ger en glammig känsla, vilket är en av anledningar till att många kändisar, som Jessica Alba, satsar på den här looken på röda mattan. Sidobenan är lika snygg i platt som lockigt hår. Ett extra plus är att frissigt hår ”göms” på den sidan som du kammar håret åt.

sommarhår 2016

Jessica Alba i sidosvepta lockar.

8. Råttsvansar

Klassiska råttsvansar, eller ”pigtails” som de kallas på engelska, är ett busenkelt sätt att förändra din look. För att se mindre barnslig ut kan du fästa varje tofs lågt ner i nacken, alltså inte jämte öronen. Marni visar precis hur det ska se ut.

somriga frisyrer 2016

Modell backstage på Marnis visning.

9. Romantisk uppsättning

Den här frisyren får oss att drömma om varma sommarkvällar vid Medelhavet. Hårstylisten Guido Palaou inspirerades av 70-och 80-talet och var ute efter en mjuk och romantisk känsla, som en grekisk gudinna. Börja i bak och snurra olika sektioner av hår som du fäster med hårnålar och guldiga hårsnoddar. Ös på med hårspray.

hårtrender 2016

Gudinnelooken är en stor hårtrend sommaren 2016.

10. Vampig volym
Diane von Furstenberg inspirerades av Ibiza till sin S/S-16 visning och resultatet blev en exotisk babe med stora lockar och färgglatt smink. Den sidosvepta luggen ihop med lockarna och blomman bakom örat, gör det här till den finaste sommarfrisyren.

hårtrender sommar 2016

Snygga lockar hos Diane Von Furstenberg.

Läs även:
Kendall Jenners skönhetshemligheter – avslöjade
Bästa frisyren för stressiga morgnar
Färga håret hemma på rätt sätt – så gör du

Foto: IBL, Mondadori