Enkla knepen med concealer (som du inte vill vara utan!)

Concealer är din bästa vän. Punkt. Det finns så många magiska användningsområden som ger en riktig boost - kolla in det här!

När du hör ordet concealer tänker du säkert direkt något i stil med att det hjälper till att dölja små skavanker, that’s it. Men det finns faktiskt en hel del det här lilla sminkverktyget kan göra. När du har läst de här knepen så kommer du inte förstå hur du har kunnat vara utan dem.

Ännu fler tips:
Så får du tuffa foundationfläckar från dina kläder
Sju saker du absolut inte ska göra efter du vaxat bikinilinjen
Så fuskar du dig till gyllene och fräsch hy i sommar

#1: Fylligare ögonbryn

Jakten på de perfekta brynen kan vara jobbig och svår. Men det finns ett enkelt knep som gör att de blir fylligare – och håller sig så. Det enda du behöver göra är att fylla i ”luckorna” i brynen och applicera ögonbrynsskugga. Då håller färgen betydligt längre!

#2: Boosta läppstiftet

Även om ett läppstift är den perfekta nyansen och blir så snyggt när du målar på så återstår ofta ett problem: det försvinner för snabbt. Gör så här: dutta lite concealer på läpparna innan du applicerar läppstiftet, då bygger du en grund som gör att färgen håller kvar längre och kommer fram bättre!

läppstift concealer

Concealer får läppstiftet att hålla längre och nyansen att poppa lite extra.

#3: Ansiktslyft på några sekunder

För en pigg och fräsch look så finns ett riktigt enkelt knep: måla concealer under bågen på dina ögonbryn. På bara några sekunder så ser du betydligt mer pigg ut. Enkelt va?

#4: Nyansen är allt

Olika problem kräver olika lösningar. På samma sätt kräver olika delar av ansiktet helt andra nyanser av concealer, till exempel så krävs en mer persikofärgad nyans för att dölja den blå tonen under ögonen.

#5: Triangeln

Det bästa sättet (som ger mest effekt) att dölja de trötta påsarna är att måla som en triangel under ögonen. Det döljer bättre men ger också illusionen av ett ansiktslyft.

concealer

Måla en triangel under ögat, det ger absolut bäst effekt!

#6: Skippa sminkrynkor

När du applicerar concealer runt ögonen är det lätt att en del av sminket fastnar i de minsta skrattrynkorna vilket faktiskt framhäver dem mer. Det här kan du lätt undvika.

Så här gör du: när du har målat concealer så tar du en tunn näsduk och duttar sakta på det området för att ta bort överflödig olja i huden.

#7: Fylligare läppar

För att skapa illusionen av fylligare läppar (ja, tack!) så kan du applicera lite concealer i mitten av läpparna för att sedan smeta ut mot sidorna av munnen. Det är blir som en ombre, enkelt men effektivt!

Kolla även in:
5 vanliga misstag du gör med din beautyblender
Färga håret hemma på rätt sätt – så gör du
De vanligaste misstagen som skadar ditt hår under sommaren

Foto: IBL