Stjärnfrisörens tips: Så räddar du ditt slitna sommarhår

Stjärnfrisörens tips: Så räddar du ditt slitna sommarhår

Sol, vind och salta bad sliter på håret under sommaren och det är lätt att försumma hårvård till förmån för roligare sommaraktiviteter. Frisören Antonio Axus tipsar om hur du får rätsida på dina slitna hårtestar efter semestern.

Av: Jessica Lagergren

Läs mer: Därför varnar Läkemedelsverket för den här tandblekningen

Han är it-tjejernas favoritfrisör: Janni Delér, Marie Serneholt, Carolina Gynning och Melissa Horn är bara några av Antonio Axus kändiskunder. Här hjälper han dig att ta hand om håret efter en sommar av sol, vind och salta bad.

Klipp bort det slitna

Om du inte klipper bort det slitna håret på en gång är det risk för att du får klippa bort mycket mer när du väl gör det. Jag rekommenderar att man klipper sig ofta, kanske till och med en gång i månaden. Då håller sig håret riktigt fräscht.

Skippa tänger och strama tofsar

Minimera användandet av värmetänger, som platt- eller locktång. Det sliter på håret. Något som också sliter onödigt mycket är strama hårtofsar så undvik det.


Låt håret vara

Det är många som tvättar sitt hår alldeles för ofta. Jag rekommenderar att man bara gör det var tredje dag. Avsluta alltid din tvätt med balsam.

Missa inte! Bränt dig i solen? Så lindrar du enklast och snabbast

Packa in

Det är viktigt att du väljer rätt sorts inpackning beroende på behov, till exempel fukt, protein eller färg. Jag tycker att man ska använda inpackning minst en gång i veckan, det gör verkligen mirakel för håret.

Variera

Det skadar inte att man byter märke på dina hårprodukter då och då. Se bara till att välja ett bra märke med hög kvalitet. Jag tycker till exempel att man kan variera mellan fukt- och proteinschampo, men det är inte nödvändigt.


Foto: IBL