raka bikinilinjen

Så undviker du rakfinnar vid bikinilinjen i sommar

Rakfinnar är något vi allra helst slipper, eller hur? Här är de enkla knepen som gör det lättare att undvika dem!

Sommaren är äntligen här! Flörtiga häng på uteserveringar, ljumma kvällar och långa dagar i solstolen. Ny årstid innebär också nya skönhetsrutiner – och vanliga problem. Ett väldigt vanligt bekymmer sker i samband med att du rakar bikinilinjen: nämligen rakfinnar.

De här röda irriterande prickarna som omringar fiffi är något vi gärna skulle vara utan – och här är knepen som gör det lättare att undvika dem!

Missa inte:
Tre smärtsamma sanningar om att raka könshåret
Är det ohygieniskt att raka bort könshåret? Här är svaret!
Här är den nya oljan – för ditt könshår

1. Exfoliera och mjuka upp

Grunden är väldigt viktigt och jobbet börjar redan innan rakhyveln åker fram. Använd en kroppsskrubb och exfoliera området först, sedan ska du smörja in dig med babyolja. Varför? Jo, då mjukar du upp både hud och hår!

2. Rakhyvel för män

Ett väldigt bra knep är faktiskt att använda en rakhyvel för män när du ska ta hand om bikinilinjen. Anledningen är svindlande simpel: eftersom mäns rakhyvlar är för ansikten vilket gör de väldigt skonsamma.

3. Smörja in med sprit

Efter att du har rakat din bikinilinje så gäller det att lugna din hud. Ett bra sätt är att badda rengöringssprit på området, det dödar bakterier och stänger dina porer!

4. Deodorant utan parfym

Det absolut sista steget är att applicera parfymfri deodorant. Det håller dig torr, så att det inte börjar skava och förhindrar samtidigt att rakfinnarna oväntat dyker upp.

5. Eller bara skippa!

Ett enkelt sätt att undvika rakfinnar är också att strunta i att raka bikinilinjen. Det är inget måste att göra det här och om du ändå inte vill att könshåret ska synas så kan du alltid använda ett par bikinitrosor eller baddräkt i en modell som täcker det området mer!

Läs även:
Sju saker du absolut inte ska göra efter du vaxat bikinilinjen
De vanligaste misstagen som skadar ditt hår under sommaren
Fem tips för att lyckas med pastellhåret i sommar

Foto: IBL