vaxa bikinilinjen

Sju saker du ABSOLUT inte ska göra efter du vaxat bikinilinjen

Bikini eller baddräkt är sommarens obligatoriska uniform, därför väljer många att ansa bikinilinjen. Men läs det här innan!

Wax on, wax off. Att vaxa bikinilinjen är det många som gör nu när strandsäsongen är ett faktum. Men visste du att det finns en hel del saker som du ska undvika till varje pris efter du vaxat dig? Kolla in det viktigaste här nedanför!

Letar du efter ännu fler hacks och tips? Här hittar du våra bästa skönhetstips!

Missa inte:
De vanligaste misstagen som skadar ditt hår under sommaren
Så fuskar du dig till gyllene och fräsch hy i sommar
Fem tips för att lyckas med pastellhåret i sommar

#1: Bada

Det här kanske svider lite extra men du ska faktiskt inte bada de första 48 timmarna efter vaxningen. Att ta ett dopp i en pool är uteslutet eftersom infektionsrisken ökar väldigt mycket med tanke på alla bakterier som frodas där.

Även ett avslappnande bad hemma i badkaret är ett big no no eftersom det faktiskt också kan leda till en infektion.

#2: Sola

Även den här punkten kan kännas tråkig, men väldigt viktig. Det är nämligen så att när du har vaxat dig så är det området väldigt känsligt, och om du exponerar det för solen så kan huden bli alldeles fläckig och faktiskt skadas permanent.

vaxa bikinilinjen

Undvik solen de första två dygnen efter du vaxat dig!

#3: Tajta kläder

En alldeles för åtsittande outfit är kanske inte något som du är jättesugen på efter att ha vaxat dig – och det är väldigt bra. För väldigt tajta plagg kan nämligen skapa friktion mot området och göra det väldigt (alltså VÄLDIGT) irriterat.

#4: Träna

Let’s face it. hur skönt är det inte att ha en orsak att få skippa gymmet? Intensiv träning leder till svett vilket i sin tur kan leda till infektioner och friktionen mellan bikiniområdet och dina träningskläder hjälper inte.

#5: Spraytan

Ingen sol och ingen spraytan, sorry men det är sant. En spraytan innehåller så mycket kemikalier och när de kryper in i huden på det vaxade området… Aj. Förutom det så riskerar färgen att bli väldigt ojämn.

vaxa bikinilinjen

Trots att det är varmt så ska du inte ta ett dopp, varken i havet, poolen eller badkaret.

#6: Exfoliera

När du vaxar dig så dras inte bara håret bort, utan även det översta hudlagret. Att exfoliera det redan skinnflådda området med en skrubb är alltså inte världens bästa idé.

#7: Ha sex

Fine, om du och din partner har mjukt och försiktigt sex så funkar det. Men en hård match mellan lakanen ska du nog räkna bort de första två dygnen efter vaxningen, ännu en gång på grund av friktionen. Passa på att mysa!

Ännu fler tips:
Sex vanliga missar du gör när du fixar dina ögonbryn
Smarta uppfinningen som gör att du aldrig mer får skavsår
Åtta udda skönhetsknep som sparar både tid och pengar

Foto: IBL