Annons
 

Bevisat: Svarta kläder får dig att se smartare ut

Är du en av alla oss som alltid bär svarta kläder? Congrats, då sprider du uppfattningen om att du är lite, lite smartare än andra.

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 

Vi kan kommentarerna. ”Ska du på begravning?”, ”Är det inte varmt att vara klädd i svart mitt i sommaren”, ”Äger du bara svarta kläder?”. Av någon anledning har folk rent generellt en tendens att kommentera det faktum att vi helst bär en helsvart look, alla dagar i veckan – oavsett årstid. Men nu har forskare hittat belägg för att vi gör rätt, eftersom en svart outfit faktiskt får oss att se smartare ut.

Annons
Gilla Baaam på Facebook
Behåll din svarta look – den ger dig ett smartare intryck.

Behåll din svarta look – den ger dig ett smartare intryck.

I en brittisk studie från förra året, utförd på uppdrag av ett tröjföretag, drar forskare slutsatsen att svarta kläder får dig att uppfattas som mer intelligent. Anledningen? Färgen svart signalerar ett mer seriöst intryck.

Relatera: 15 punkter du kan relatera till om du bara äger svarta kläder

1000 personer deltog i studien, både män och kvinnor, och det var ingen tvekan om att just svart är att föredra i klädväg när det kommer till att skapa pondus kring din person. Däremot menar man att färgglada plagg i rosa, grönt, blått, gult och orange skapar ett intryck av att du är en lekfull person med en glad aura.

Huruvida intelligent eller lekfull utstrålning är att föredra är upp till dig – men det här låter vi i alla fall vara ursäkt nog att fortsätta bära svarta kläder året om.

Läs även:
Bli piggare på morgonen (det tar bara fem minuter!)
Gillar du inte svarta kläder? Här är 17 pastellfärgade köp
Tre knep för att välja kläder snabbare på morgonen

Foto: Mondadori