Paradise hotel gruppbild 2020

Startfältet i Paradise hotel säsong 13. Programledare är Rebecca Stella.

Foto: Viaplay

55 tankar jag hade när jag såg första avsnittet av Paradise Hotel

Tårar, hångel, svek och skräck för kackerlackor. Den nya säsongen av Paradise Hotel är här och jag har tittat. Häng med!

Det smaskigaste med hösten är här: Realityserien Paradise Hotel. Mitt nummer ett guilty pleasure. Rebecca Stella är tillbaka i Paradiset i Mexico och leder även årets (andra!) säsong av Paradise Hotel.

Totalt sett är vi inne på säsong 13 och denna omgång är mer stjärnspäckad än den förra. Paow har redan gått ut och meddelat att hon tjänar mest av alla.

Jag har självklart tittat. Och framför allt: REAGERAT. Följ med mig och min hjärna på en realityresa. Nu åker vi!


Här är 55 tankar jag hade när jag såg första avsnittet av Paradise Hotel, säsong 13:

1. Första meningen denna säsong är...*trumvirvel*: ”Den här säsongen är det dags för tjejerna att ta över”. Känns ändå lovande. Ur säkerhetssynpunkt är jag dock skeptisk till att tjejerna i startfemman ska stå och dansa på ett bilflak i finkläder. Så tråkigt är jag.

2. Hastighet? Har svårt att avgöra med blotta ögat pga bilden är i slow motion. Får i princip lust att mejla pressansvariga Ruben och fråga. Men jag orkar inte det nu. Gänget verkar ju uppenbarligen ha överlevt.

paradise hotel 2020

Säkerhetstänket är...?

3. Vi får tidigt veta att originalfemman ska ställas mot gamla ph-deltagare. Däribland Alexandra. Kul att hon gör ”ph-rörelsen nr 1” i sin presentation. Bara ett äkta ph-fan vet att det här betyder ”det är jag som drar i trådarna”.

Paradise hotel Alexandra

Ph-rörelsen nummer 1 är att leka puppet show.

4. Ser som vanligt oerhört mycket fram emot att spana efter årets eventuella RENOVERINGAR.

5. Där har vi den första uppdateringen! Rejält piffad lounge. Ny hängande belysning och någon slags väv på väggen. Lite nya kuddar i soffan också va?

Paradise hotel lounge

Loungen ser nypiffad ut!

6. Har Rebecca Stella gula ögon? Vad sker?

Rebecca Stella ph 2020

Är det klänningen som lyfter fram ögonfärgen eller har hon färglinser?

7. ”Dricka sprit, käka gratismat och bara ha det gött”. Uppskattar absolut ärligheten hos den nya deltagaren Tanja när hon svarar på frågan om vad hennes förväntningar är.

8. Blomman gillar alla killar, säger hon. Men det finns ett krav. ”Så länge de inte har family first-tatueringar på bröstet”. Ändå rimlig analys kan jag känna.

startfemma tjejer ph 2020

Startfemman säsong 13. Tanja, Andrea, Filippa, Diana och Blomman.

9. Andrea: ”Om någon måste bli tillsagd är jag alltid där först”. Bra taktik dag 1 :)

10. Shoutout till klipparna som valt att använda Lill-Babs ”Tuff brud i lyxförpackning” i ett intro. Liksom hallå generation z, passa på att lära er lite om svensk musikhistoria medan ni kollar!

11. Andrea: ”Jag är inte schoolsmart men jag är ju väldigt streetsmart”. Kan det vara den mest använda meningen i ph-presentationer genom tiderna?

Andrea ph 2020

Möt Andrea.

12. ”Jag är alfahona”, säger Andrea. Kanske också en av de mest använda fraserna i ph:s historia?

13. Diana bjuder på årets första eye-roll. Starkt.

Diana ph2020

Diana: Queen of eyerolls!

14. Nu kommer killarna! I år i matchande outfits. Svarta byxor och vit skjorta. Men Simon, exakt vad pågår med dina glasögon?

Simon ph 2020

Varför väger Simons glasögon flera kilo?

15. Alexander: ”Jag gillar tjejer som är fåfänga och tänker på sitt utseende”. Jahopp, vad bra. Då vet vi det Alexander. Hajdo, som Blomman skulle säga.

16. Alexander meddelar att han har kollat på Youtube för att ”lära sig några schyssta steg”, inför Paradise Hotel. Skönt att han kommer förberedd. Skulle gärna vilja ha listan över vilka klipp det är han studerat.

17. ”Just nu är jag danskingen”. Vi vet ju alla att den som ger sig själv epitetet danskingen inte är danskingen så att säga... Det är lite som när Marcelo kallade sig själv för snäll för att sedan inleda hjärtekross på löpande band.

Alexander ph 2020

Danskingen S13E01: Alexander.

18. Min timeline står på 09.29 och Diana tror redan att någon vill få ut henne. Deltagarna har alltså varit inne på hotellet i ett par timmar. Liksom: Har någon ens hunnit skita?

19. Min timeline står nu på 09.35 och det första hemliga mötet på toalett är igång. MILSTOLPE varje säsong. Grattis Tanja och Diana.

20. SAMTIDIGT: Jag ser att det är nya skyltar till rummen i år! Något jag efterfrågat i flera säsonger. De gamla bokstäverna i tråd är borta och har fått lämna plats år skyltar i trä. SNYGGT.

Skyltar rum ph2020

Lägg märke till skylten som just här råkar vara spegelvänd pga toamöte. Mitt realitytränade öga missar inget!

21. Seriös fråga: Hur många liter olja har gått åt till dessa introduktionsvideos?

22. En kvart av avsnittet har passerat. Två olyckor har redan skett. En hängmatta har kollapsat och Tanja har halkat i sviten. Var ska detta sluta?

23. Dags att välja par. Här mår jag alltid lite piss för får flashbacks till när man skulle välja lag på idrotten i skolan. Liksom VEM mår inte piss när man ska stå på LED och BLI VALD?

paradise 2020 startfemman killar

Nej men jag mår skit det här är som i skolan på idrotten(!!!)

24. Simon bildade par med Filippa men säger i synken att han hellre hade bildat par med Malte. Röstar absolut för ett mindre stereotypt format där Simon får stå med vem han vill!

Simon och Malte ph 2020

Det pirrar hos Simon när han tänker på Malte!

25. Mår seriöst skit nu pga någon behövde bli vald sist. Det blev Alexander.

26. Aja, baja Miki som börjar dricka innan du och din nyblivna partner Diana har hunnit skåla. Föreslår ”vett och etikett”-vecka till nästa säsong.

Miki och Diana ph 2020

Vett- och etikettsbrott pågår! (Obs han sa sorry efter att Diana poängterat det).

27. Simon inleder sin dejt på rummet med Filippa genom följande mening: ”Jag gillar vatten”. Ooookej.

28. ”Vatten är den fundamentala substansen för alla levande organismer på den här planeten”. Ursäkta? Vilket program tittar jag på? Planet earth?

29. I sin presentation säger Simon att han bor i ett hus med vänner och ”då blir det mycket går ut i trädgården och ligger naken och läser böcker eller spelar fotboll”. Sverige: Vi har en ny naken-Janne.

30. Jag vill inte få bilder i huvudet av en fotbollsmatch med nakna människor. Men jag har det nu.

Simon ph 2020

Sveriges nya Naken-Janne!

31. ”50 Shades of Grey är för mig en av de finaste kärlekshistorierna”. Va? Simon? Nej men vänta jag får ta en paus här nu tror jag.

32. Okej, jag är tillbaka. Gick och tog deodorant.

33. Nu får vi veta att Simon är troende och polyamorös. Är det här rekord i information om en person i ett och samma korta intro?

34. Mikis taktik är ”fuck it, enjoy” medan Diana vill lägga upp en tydlig spelplan timme typ fyra på hotellet. Jag anar kommande drama.

Diana ph 2020

Bådar inte gott när ett par inte har samma taktik!

35. Diana leder just nu antal hemliga möten på toalett för säsongen! Starkt jobbat!

36. Hon fortsätter jobba i utrymmet badrum. Säsongens första hångel lyckas hon också med inne på toan.

37. Off topic: Sjukt fattig handtvål hoteller erbjuder…?

Romans paradise hotel 2020

Ja, det hånglas. Men lägg märke till den billiga handtvålen. Skandal!

38. Shoutout nummer två till årets klippare som har lagt in ljudet av en knakande ballong varje gång Alexander spänner sina bröstmuskler i synken. Det ger mig liv.

Alexander ph 2020

*Knakande ballongljud*

39. Tanja: ”Jag ska bli så jävla snygg ikväll. Jag ska ha halva Ullareds kosmetikavdelning i trynet”. Mitt absoluta favoritcitat i avsnitt ett!

40. Alexander: ”När jag går ut brukar jag inte säga att jag går ut och raggar. Utan vi säger att vi går ut och djurar oss”. Var ska jag börja..? Nej vänta, det kommer mer.

Alexander ph 2020

Alexanders raggningstips: Snubbla in i tjejer med flit...

41. VI FORTSÄTTER PÅ RAGGNINGSSKOLAN MED ALEXANDER:
”Du kör alla metoder. Du testar att gå fram och prata lite flörtigt med tjejerna. Gå ut och dansa med dom. Du kanske testar att snubbla in lite sådär i dem. Jag har snubblat in i tjejer med flit i raggninssyfte, ja”.

42. Tack för det. Det vi kan ta med oss av detta är att alla tjejer som gillar att bli snubblade på kan dra till Borås och festa. Jag kommer inte boka tågbiljett.

43. Tjejerna pratar om svett och bajs och hångel. Bra toahäng! Alltså obs är seriös. Älskar att tjejerna pratar mer om bajs och svett än killarna. Känns 2020 och bra. Diana var så klart där. Förvänta er inget annat. Queen av toamöten.

44. DUN DUN DUN (försök till textat ljud av spänning). Nu kommer första gamla deltagaren. Alexandra Nord är tillbaka.

Alexandra ph 2020

Alexandra Nord är tillbaka i Mexiko!

45. Ungefär här inser jag att min hemliga dröm om att gå in som en fejkdeltagare i Paradise Hotel (för att rapportera inifrån) går i kras. Alexandra inleder på en säng med rosenblad strödda runt sig. Jag hade på riktigt inte klarat av fem dejter på raken i denna setting. Hade garanterat blivit ansiktet utåt för obekväm person och hade förmodligen kräkts av nervositet.

46. Sebastian om Alexandra: ”Hon gillar min aura”. Varför har alla realitydeltagare börjat prata om auror?

Sebastian ph 2020

Inte för att vara sån med produktionen kunde faktiskt ha putsat Sebastians brillor inför inspelningen av introt.

47. ”Mitt ord är lag. My way or the highway”, säger Sebastian i sin presentation. Han säger också att han är manipulativ och ska vinna. Förutsättningar för drama - jag ser er.

48. På sin dejt med Alexandra bär Simon alltså långbyxor och en rutig fleece. Vi är i Mexico och de andra har typ inga kläder på sig. Älskade inte du dessutom att vara naken? Förstår ej.

Simon ph 2020

Absolut, skjortjackan är ett av årets trendplagg. Men i Mexiko?

49. Alexandra gör entré och ska hälsa på de andra tjejerna. ”Heeeeeej, vad kuuuuul”, säger alla. Peak falskt välkomnande just nu.

50. Nu är det val igen. Queen A som hon kallas, alltså Alexandra, ska välja att sno en av killarna och göra till sin partner. Som vanligt ska det låtsaspussas i en EVIGHET. Jag minns de tidigare säsongerna av Paradise Hotel där man inte vandrade fram och tillbaka 25 gånger för att ”skapa spänning” i valen. Saknar det…

51. Diana fortsätter bocka av MILSTOLPAR. Hon bjuder nämligen på säsongens första tårar!

Diana ledsen ph 2020

Säsongens första tårar!

52. Diana har toamöte IGEN! Är typ möte nummer fem bara i första avsnittet. Men alla vana ph-tittare vet att det är på toaletterna alla de starkaste pakterna bildas. Det eller poolen.

53. Diana till Alexandra: ”Har du gjort veneers? Var?”. ÄLSKAR Hollywood-bondandet just nu trots sveket i att Alexandra tog Dianas partner. Ändå kul att det är hennes köpta tänder som räddar stämningen.

54. Annan sak som förstör min hemliga dröm om att gå in som låtsasdeltagare: Festerna. Kan ej twerka och vill helst inte hångla med alla pga för stark oro för herpes (ja, jag ligger bakom denna text om 10 saker du bara känner igen om du har bacillskräck).

55. Jaha, de sista minuterna går åt till att Alexander meddelar att han tror att det ligger i hans gener att bjuda på lapdance och att Diana gråter (igen) för att hon är rädd för kackerlackor och inte kan sova i hängmatta.

Sammanfattningsvis: Det har redan gråtits två gånger, ett svek av det enklare slaget har skett (Alexandras partnerval) och ett antal frön har såtts inför framtiden. Hur ska Simons kärlek till Malte utveckla sig? Vilka blir de nästa gamla deltagarna att checka in? Vem kommer bli ”huggen i ryggen” först? Och vem är egentligen alfahonan? Kommer tjejerna fortsatt äga killarna i bajs- och svettsnacket och vem kommer ligga först? Den som lever får se!!!!

Paradise Hotel har premiär den 21 september på Viaplay och Viafree.

Läs mer:

32 tankar jag hade när jag såg första avsnittet av Tiger King

Jag har sett första avsnittet av Too hot to handle på Netflix – här är 39 tankar jag hade

Jag spelade Sims för första gången på 20 år – här är 33 tankar jag hade