Bästa filmerna våren 2021

9 riktigt bra serier att titta på våren 2021

Har du plöjt klart streamingjättarnas bästa serier? Då kan vi glädja dig med att det kommer en hel del nya (beroendeframkallande) serier inom kort. Här är nio stycken du inte får missa!
Nytt på Disney+ i april
1:01

Efter reklamen: Nytt på Disney+ i april

(1:01)

Slå på ljud

Om Tunna blå linjen (här kan du läsa allt om säsong 2!) och The Undoing var vinterns stora snackisar så spår vi Snabba Cash, Katla och Snöänglar att bli vårens mest hyllade serier!

Coronaåret har satt stopp för mängder av produktioner men ändå finns det en hel del serier som mot alla odds lyckats hålla sitt premiärdatum. Vi förstår att det är deppigt att nya säsongerna av Sex Education och Stranger Things fått skjuta upp inspelningarna, men vi kan lova att du inte kommer behöva stirra in i väggen medan du väntar.

Här har vi samlat nio serier som vi ser fram emot att se under våren!


Snöänglar

Eva Melander, Ardalan Esmaili och Josefin Asplund.

Eva Melander, Ardalan Esmaili och Josefin Asplund spelar huvudrollerna i SVT:s nya thrillerserie "Snöänglar".

Natten före julafton försvinner fem veckor gamla Lucas oförklarligt från sitt hem. När hans mamma Jenni väcks av dottern Nicole på julaftonsmorgon har hon inget minne av vad som hänt. Snöänglar är Svt:s nya dramathriller med manus av danska Mette Heeno. Efter bara ett avsnitt kan vi konstatera att vi redan är fast i serien.

I rollerna syns bland annat Josefine Asplund, känd från HBO-serien Vikings, samt Ardalan Esmaili, Maria Rossing, Cecilia Nilsson och Shanti Roney.

Premiär: Finns nu på Svtplay

Snabba cash

Evin Ahmad

Evin Ahmad spelar huvudrollen i nya serien Snabba Cash.

2010 kom filmen Snabba cash och slog ner som en bomb. Nu gör Netflix en reboot i serieformat som har hyllats redan innan den haft premiär.

Serien utspelar sig tio år efter händelserna i filmerna och handlar om tech-entreprenören Leya, som spelas av Evin Ahmad. Med hjälp av svarta pengar startar hon ett nytt företag, vilket får konsekvenser. I serien syns Alexander Abdallah, Ali Alarik, Olle Sarri, Ayan Ahmed, Khalil Ghazal, Robin Nazari och Felice Jankell i rollerna.

Premiär: På Netflix den 7 april

Udda veckor

Linus Wahlgren

Linus Wahlgren spelar exman i nya serien Udda veckor.

Kommer bonusfamiljen få konkurrens nu, tro? I samma ”varannan vecka”-tema får vi nämligen snart följa nyskilda trebarnsmamman Frida (Christine Meltzer) och exmaken Jonas (Linus Wahlgren). Serien klassas som en dramakomedi och är inspirerad av verkliga händelser. Charlie Gustafsson, känd som Calle i ”Vår tid är nu” syns också i serien, där han spelar Fridas unga flirt.

Andra kända namn är Vanna Rosenberg, Gustaf Hammarsten, Per Andersson, Siw Erixon, Dag Malmberg, Ida Hedlund Stenmarck, Adrian Macéus och Lisette Pagler.

Premiär: 2 april på Discovery+

The Handmaid's Tale, säsong 4

Handmaids tale

Förhoppningsvis får vi följa June i ännu en säsong!

Vi är många som står bakom huvudkaraktären June (Elisabeth Moss) i hennes kamp för rättvisa. I senaste säsongen såg vi henne ligga blödande efter en skottskada. Vi hoppas innerligt att hon överlever!

Serien bygger på Margaret Atwoods prisbelönta bok Tjänarinnans berättelse från 1985 och handlar om det fiktiva landet Gilead som är ett totalitärt samhälle någonstans i före detta USA. Säsong fyra skulle ha haft premiär redan 2020 men nu är premiären flyttad till våren 2021.

Premiär: På HBO under våren

Katla

Aliette Opheim i en av rollerna.

Netflix första isländska serie har flera svenska inslag. I rollerna syns både Aliette Opheim och Valter Skarsgård. Serien utspelas ett år efter vulkanen Katlas våldsamma utbrott i staden Vik, där lugnet upphör då det visar sig att vulkanen fortfarande är aktiv. Vik blir en alltmer apokalyptiskt och farlig plats. Spänning utlovas!

Premiären: På Netflix våren 2021.

Sexify

Nya ungdomsserien Sexify på Netflix.

För att bygga en innovativ sexapp och vinna en tekniktävling måste en sexuellt oerfaren student och hennes vänner utforska den ”skrämmande världen” av intimitet, dejting och sex. Denna polska ungdomsserie utlovar både skratt och igenkänning.

Premiär: På Netflix i april

The Nevers

The Nevers

Nästa Bridgerton?

Inte trodde väl någon att en serie i den viktorianska eran kunde vara beroendeframkallande. Men så kom Bridgerton och tog oss alla med storm! Och i samma anda släpper HBO nu serien The Nevers. Kan den bli nya Bridgerton?

Om du dessutom gillar sci-fi är detta definitivt en serie att hålla koll på!

Premiär: På HBO i april.

Loki

Loki

Loki spås bli Disneys nästa succé.

Disney+ är den relativt nystartade streamingtjänsten som fick miljontals prenumeranter i samma sekund som den lanserades. De har redan haft en hel del premiärer och näst på tur är serien Loki. Den handlar om Marvel Comics-karaktären med samma namn och väntas ha en hel del kopplingar till filmerna i franchisen.

Premiär: På Disney+ under våren

Clarice

Clarice

Clarice är fortsättningen på När lammen tystnar.

Gillar du psykologiska thrillers? Grattis! Clarice släpptes alldeles nyligen och är en rysande serie baserad på den bästsäljande romanen ”The Silence of the Lambs” av Thomas Harris. I serien får vi följa Agent Clarice Starling som återvänder till jobbet för att jaga seriemördare och sexualbrottslingar, ett år efter händelserna i filmen "När lammen tystnar".

Premiär: Finns redan nu på Viaplay

Foto: TT, Svt, Netflix, Discovery+, HBO Källa: Digitalspy, ELLE, Moviezine

Relaterade artiklar
3 Netflixnyheter – som alla kommer snacka om i april
Alla nya filmer och serier på Netflix i april 2021
Quiz: Para ihop rätt tv-hunk med rätt serie från 90-talet