Tips på filmer och serier att streama sommaren 2021.

Streamingtips sommar 2021: De enda serierna och filmerna du behöver se

Baaams popkulturredaktör Sofia Börjesson är din guide i streamingdjungeln! Här har hon plockat ut de bästa filmerna och serierna att streama sommaren 2021.
Baaams popkulturredaktör tipsar: Bästa streamingtipsen sommaren 2021
2:06

Efter reklamen: Baaams popkulturredaktör tipsar: Bästa streamingtipsen sommaren 2021

(2:06)

Slå på ljud

Vilka är guldkornen du inte får missa på streamingtjänsterna sommaren 2021? Baaams popkulturredaktör har gjort en kurerad lista och förklarar varför du ska investera din tid i just de här filmerna och serierna.

I sommar får vi all anledning att undvika solens brännande strålar (ja, jag bränner mig lätt) och istället stanna inne framför valfri streamingtjänst. Och det är högt och lågt bland urvalet! Eller vad sägs om ämnen som flyktingkrisen, hbtq-relationer och monarki kontra remakes av klassiker som She's All That och Gossip Girl?

Här är de enda filmerna och serierna du behöver se i sommar!


Young Royals – får man vara bög i kungahuset?

Kategori: Serie (drama/romantik)

Streamingtjänst: Netflix

Premiär: 1 juli

Vad är det: Prins Wilhelm (Edvin Ryding) är lite av en strulpelle (som tvingas dölja att han är bög) och skickas in på internatskola för att hamna på ”rätt bana” inför sina kommande kungliga åtaganden. På skolan hittar han både sig själv och kärleken – men det ställer till det för hans framtid. Så vad väljer han?

Därför ska du se den: När jag såg trailern insåg jag att jag har längtat efter exakt den här serien, och jag blev förvånad! ÄR det här en hbtq-serie om kungahuset? What if blivande kungen var bög? Efter den uppdagade rasismen i det brittiska kungahuset känns det här kittlande och ja, det spritter tamejfan i kroppen!

Här kan du läsa mer om Young Royals och se trailern!

Nya Gossip girl är här för att skvallra!

Kategori: Serie (drama)

Streamingtjänst: HBO Nordic

Premiär: 8 juli

Vad är det: En ny generation rikemansungdomar tar plats på en privatskola i New York, och på sociala medier sprids skvallret som en löpeld...

Därför ska du se den: Hello Upper East Siders! Är ni redo för lite nostalgi i form av rika privatskolebrats som lever för skvaller? Tydligen ska nya Gossip Girl handla mycket om sociala medier, och även om det inte är troligt så hoppas jag att de gör det lika bra som i otroliga I May Destroy You. Också: den här gången är inte alla i casten vita. XOXO!

Här kan du läsa mer om nya Gossip Girl och se trailern!

Franska succén Lupin är tillbaka!

Kategori: Serie (crime/action/drama)

Streamingtjänst: Netflix

Premiär: 11 juni

Vad är det: Tokhyllade Lupin tog världen med storm när den släpptes vid årsskiftet, och den toppade alla listor av mest strömmade serier (tilsammans med Bridgerton, plz). Supersympatiska skurken Assane Diop (Omar Sy från En oväntad vänskap) fortsätter sin kamp för upprättelse – och hämnd – för sin pappa.

Därför ska du se den: Lupin är lite som att korsa Casa del papel med Sherlock Holmes. Fast på franska! Gud. Och hallå, Omar Sy? Nej, men snälla. Halva orsaken till att man grät när eftertexterna rullade på En oväntad vänskap var att man inte visste om man skulle få mer av honom.

He's All That – för nu är det killens tur att inte duga

Kategori: Film (drama/komedie)

Streamingtjänst: Netflix

Premiär: 27 augusti

Vad är det: Mean Girls-regissören Mark Waters ger sig på en remake av 90-talskomedin She's All That – men byter på rollerna (tack och lov). Den här gången är det en tjej som går med på att ge en blyg kille i klassen den ultimata makeovern.

Därför ska du se den: Nej, men jag vet inte. Kanske för att försöka tvätta bort de där hemska övertrampen (She's All That, 10 orsaker att hata dig o.s.v.) som du misstog för romantik för 20 år sedan?

Hyllade Charter hittar till SVT Play

Kategori: Film (drama)

Streamingtjänst: SVT Play

Premiär: 2 juni (till och med 18 juli)

Vad är det: Filmen handlar om Alice (Ane Dahl) som börjar inse att hon kommer förlora den pågående vårdnadstvisten med exmaken Mattias (Sverrir Gudnason). I ett sista försök att vinna sina två barn tillbaka bestämmer hon sig för att föra bort dem på en charterresa till Teneriffa.

Därför ska du se den: Amanda Kernells Charter tog hem flera guldbaggar, bland annat för bästa regi och bästa kvinnliga huvudroll, tidigare i år, och var snubblande nära att bli Oscarsnominerad. Inte så illa, eller hur? Men framför allt känns det befriande att få se en mamma helt utan superkrafter – en helt vanlig fuck-up som vill väl men fattar dåliga beslut.

Awake – för att jag relaterar deluxe

Kategori: Film (science fiction/drama)

Streamingtjänst: Netflix

Premiär: 9 juni

Vad är det: En global katastrof dödar all elektronik och förstör människors möjlighet att sova. Ex-soldaten Jill (Gina Rodriguez) kan ha hittat lösningen: hennes egna dotter bär på botemedlet.

Därför ska du se den: För att du också har ett litet barn hemma och har berövats möjligheten till sömn – och det är bara ungen som kan lösa problemet...

Ghabe – kärlek under flyktingkrisen 2015

Kategori: Film (drama)

Streamingtjänst: SVT Play

Premiär: 1 juli

Vad är det: 160 000 asylsökande anländer till Sverige under 2015. En av dem är Monir (Adel Darwish) som kommer från krigets Syrien. Han kastas direkt in i den svenska urskogen där tiden står stilla och mörka, förträngda minnen snart gör sig påminda. Men allt är inte nattsvart, för snart träffar han Moa (Nathalié Williamsdotter).

Därför ska du se den: Flyktingkrisen 2015 har fått alldeles för lite utrymme i popkulturen. Filmen har dessutom vunnit flera priser på filmfestivaler i USA – och Martin Melin spelar polis!

The Chair – Sandra Oh och skaparna av Game of Thrones

Kategori: Serie (dramakomedi)

Streamingtjänst: Netflix

Premiär: 27 augusti

Vad är det: Sandra Oh gör huvudrollen som nybliven prefekt på ett prestigefullt universitet – och ger sig i kast med att göra stora förändringar på en 200 år gammal skola.

Därför ska du se den: Har Sandra Oh gjort en dålig roll någon gång? Nej. Dessutom: The Chair är producerad av Game of Thrones-skaparna David Benioff och DB Weiss. Och vi kan ju hoppas att de har gjort den här serien ”Game of thrones-äsong-1-5”-bra och inte så mycket säsong 8...

Are We Lost Forever – svensk relaterbar breakup

Kategori: Film (drama/breakup)

Streamingtjänst: SVT Play

Premiär: 1 juli

Vad är det: Adrians och Hampus förhållande har tagit allt mer destruktiva vägar och i ett ödesdigert samtal tar allt slut. En helandeprocess i stadier av desperata försök till återförening och kalla rebounds tar dem stundtals längre ifrån och stundtals närmare varandra. Klarar Adrian att gå vidare utan sin livs kärlek Hampus? Eller finns det något sätt att få honom tillbaka?

Därför ska du se den: Björn Elgerd som spelar den frikyrliga pojkvännen från Norrland i Tunna blå linjen gör huvudrollen!

Här kan du läsa om säsong 2 av Tunna blå linjen!

Your Name – hyllat animerat drama från Japan

Kategori: Film (animerat drama)

Streamingtjänst: SVT Play

Premiär: 25 juni

Vad är det: Det japanska fantasydramat Your Name har gjort braksuccé världen över och handlar om hur tjejen Mitsuha och killen Taki oförklarligt byter kropp med varandra efter ett kometnedslag.

Därför ska du se den: Du vill götta ner dig i identitetsfrågor, humor, anime och människans litenhet inför naturkatastrofer.

Sweet Tooth – snygg postapokalyptisk fantasy

Kategori: Serie (fantasy/drama)

Streamingtjänst: Netflix

Premiär: 4 juni

Vad är det: I en postapokalyptisk värld börjar plötsligt barn födas som är hälften människa och hälften djur. Barnen blir snabbt stämplade som freaks och tvingas fly för sina liv (X-Men?).

Därför ska du se den: Den verkar så snygg! Och hela den här postapokalyptiska genren kittlar mig verkligen efter det här pandemiåret.

Lisey's story – Stephen King står för manus!

Kategori: Miniserie

Streamingtjänst: Apple tv+

Premiär: 4 juni

Vad är det: Lisey's story är en miniserie i åtta delar baserad på Stephen Kings bok från 2006. Julianne Moore spelar änkan Lisey Landon som plågas av både minnen av sin berömde författarmake (Clive Owen), och av ett av hans besatta fans (Dane DeHaan).

Därför ska du se den: Stephen King har skrivit manus till serien!!


INGEN LISTA UTAN BUBBLARE:

Den 27 augusti kommer actionrullen Beckett till Netflix – med Alicia Vikander i huvudrollen. För att vi alla behöver lite mer av Alicia Vikander i våra liv.

Relaterade artiklar
Streamingtips juni 2021: De enda filmerna och serierna du behöver se
De enda filmerna och serierna du behöver se i maj 2021