satta upp haret nar du sover

Därför ska du ALLTID sova med uppsatt hår

Länge har det sagts att det är skadligt att sova med håret uppsatt, men tydligen är det helt tvärtom.

Det finns många smarta tips och knep när det kommer till att hålla ditt hår friskt och välmående; inpackningar, bra borstar, produkter. Listan kan göras lång, men det är oftast de allra enklaste hemligheterna som ger bäst resultat.

Lista: De vanligaste misstagen som skadar ditt hår under sommaren

Det har länge varit en sanning att kombinationen uppsatt hår och sömn är ett big no no. Men det har visat sig att det finns en hel del fördelar med att sätta upp håret i en knut när det är dags att gå och lägga sig.

När du sätter upp håret i en lös knut håller det sig fräschare längre. Varför? Jo, för att det blir varken trassligt eller fullt med tovor under natten. Det här gör att du inte behöver reda ut håret med våld varje morgon, något som sliter fruktansvärt mycket på dina hårstrån.

För att undvika att ta kampen med borsten varje morgon så är det bra att sätta upp håret.

För att undvika att ta kampen med borsten varje morgon så är det bra att sätta upp håret.

Men hur du sätter upp håret spelar stor roll. Din tofs ska vara löst sittande och långt ner i nacken, vira sedan håret ett par gånger så att det blir en löst knut. Det här sliter minimalt på hårstråna!

Letar du efter ännu fler hacks och tips? Här hittar du våra bästa skönhetstips!

När det kommer till snoddar så ska det vara bra att undvika de med metallplatta eftersom de skaver mycket på håret. Välj istället en slät snodd eller en i silikon! Det här ska vara det allra bästa för ditt hår!

Läs även:
Sex vanliga missar du gör när du fixar dina ögonbryn
Smarta uppfinningen som gör att du aldrig mer får skavsår
Billigaste (och bästa knepen!) för att bli av med pormaskar

Foto: IBL